"Det måste finnas regler för hur sådana här saker ska hanteras"

Ett maktskifte efter höstens val leder till skärpta representationsregler.Det säger kommunfullmäktigeledamoten Christina Snell Lumio (V).- Det är givet att skattebetalarna inte ska bjuda kommunalrådets sambo.

Christina Snell Lumio (V) är kritisk till att det saknas regler.

Christina Snell Lumio (V) är kritisk till att det saknas regler.

Foto: Linda Danhall

ÖVERTORNEÅ2010-05-28 06:00
Christina Snell Lumio säger att det är okej om sambo/make/maka vill följa med på tillställningar, under förutsättningar att vederbörande själv står för sina kostnader.
- Jag tycker att det är konstigt att det inte finns reglerat i kommunens policy för representation, det kanske beror på att frågan inte varit aktuell tidigare. Det är inte heller hållbart att luta sig mot att kommunen har gjort så här tidigare, det är inget försvar. Det måste finnas regler kring hur sådana här saker ska hanteras och om det blir maktskifte i kommunen är det en sak som vi tillsammans med socialdemokraterna troligtvis kommer att ändra på, säger Christina Snell Lumio.
Tror du att sådana här saker retar skattebetalarna?
- Ja, det tror jag, inom andra områden har det varit tuffa sparkrav. Övertorneå kommun har minskat personalen med motsvarande 41 helårsarbeten. Det är tufft att jobba inom äldreomsorgen, boendena har en oerhört låg bemanning som de klarar en kort tid men i längden drabbas de anställda av förslitningsskador och sjukdom. Det är inte försvarbart, säger Christina Snell Lumio.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om