Omhändertagna hundar säljs

Nu säljer Länsstyrelsen de 19 omhändertagna samojedhundarna. "Säljs i befintligt skick, då man inte kan ge några garantier".

14 mars 2019 12:10

På deras hemsida skriver de att hundarna är av samojed-typ. Eftersom det inte finns några registreringsbevis eller stamtavlor, kan man inte säga säkert om de är rasrena eller inte. Åldern är också okänd, men enligt veterinärbesiktningen är alla hundar vuxna.

Det rör sig om tolv hanhundar och sju tikar som säljs i befintligt skick. Man kan alltså inte lämna några garantier, då man inte vet något om hundarna sedan tidigare.

"Hundarna är trevliga och hanterbara, så förutsättningar finns för att de ska kunna fungera som sällskapshundar. Dock kan vissa individer behöva rumsrenhetstränas om de ska bo inomhus".

I dagsläget hat ett flertal av hundarna nedklippt päls, men som är på väg att växa ut. Alla är översiktligt besiktade av veterinär vid omhändertagandet och veterinärintyget medföljer. Hundarna kommer även att vara avmaskade, vaccinerade och id-märkta med microchip vid försäljning.

De skriver även att hundarna är i varierande fysisk kondition, och att vissa av dem kommer att behöva återbesök hos veterinär för eventuella vidare åtgärder.

Priset på hunden är varierande och beror på hundens nuvarande skick, mellan 1500 kronor upp till 3000 kronor.

Hundarna omhändertogs efter att Länsstyrelsen fått in en anmälan om att de vanvårdades. Efter ett hembesök fattade Länsstyrelsen beslut om att hundarna skulle omhändertas omedelbart.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jenny Stridsman