"Bygg nytt gymnasium i anslutning till en park"

Ida Lundin och Johanna Widgren föreslår att det nya gymnasiet byggs vid Oljevägen eller på Mellanområdet. Gärna i anslutning till en park.- Välkommaskolan har en fin utemiljö med närhet till Svanparken, säger eleverna.

"Bygg det nya gymnasiet, nära grönområden," säger Johanna Widgren och Ida Lundin som njuter av höstsolen i Svanparken. FOTO: Marie Ridderström

"Bygg det nya gymnasiet, nära grönområden," säger Johanna Widgren och Ida Lundin som njuter av höstsolen i Svanparken. FOTO: Marie Ridderström

Foto: Marie Ridderström

MALMBERGET2010-09-14 06:00
När gruvan expanderar hamnar Välkommaskolan på rasriskområdet och måste stängas.
Johanna Widgren och Ida Lundin går tredje året vid naturvetenskapliga programmet. De uppskattar Välkommaskolan och den fina utemiljön vid Svanparken.
"Gärna vid en park"
- Det är jätteskönt att vara i parken. Vi har ämnet bild i parken och målar speglingar i vattnet. På biologin studerar vi växter och tar vattenprover ur dammen, säger Ida Lundin.
De förslår att det nya gymnasiet byggs vid Hjortronet efter Oljevägen.
- Det är ingen bra idé att bygga ut Sjöparksskolan och flytta gymnasiet dit, hellre Hjortronet, säger Johanna Widgren.
Företagscentrum är en dålig plats, enligt eleverna. Det blir för ocentralt. Det bästa är att bygga en ny fin skola gärna i anslutning till en park.
- Det nya gymnasiet kan även placeras på Mellanområdet, säger Ida Lundin.
Kan tänka sig gruvan
Flickorna tar snart studenten, sedan bär det av till Umeå univerisitet. Johanna Widgren har siktet inställt på ingenjörsstudier. Ida Lundin har inte bestämt sig.
- Det är bra att fortsätta direkt, då har man farten uppe och pluggtekniken aktuell. Söker man direkt från gymnasiet, hamnar man i en direktgrupp med företräde till högskolestudier, säger Johanna Widgren.
Om de återvänder till Gällivare efter högskolestudierna kan de mycket väl tänka sig att jobba vid någon av gruvorna i framtiden.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om