Det var i september som händelsen ska ha inträffat. En grupp poliser genomförde en jakttillsyn hos ett älgjaktlag längs en skogsbilväg i de östra delarna av Kiruna kommun. Enligt NSD:s uppgifter råkade en polis avfyra ett skott från en jägares laddade jaktgevär då bössan lyftes upp i en husvagn. Kulan ska ha träffat golvet i husvagnen och lämnat ett hål i golvet, enligt NSD:s källor.

Läs mer: Polis utreds för vådaskott

Ingen person kom till skada vid det misstänkta vådaskottet, men händelsen anmäldes till polisens särskilda utredningar. Den särskilda åklagarkammaren för brottsmisstänkta poliser har utrett händelsen sedan dess. En enskild polis har delgivits brottsmisstanke.

Artikelbild

| Åklagare Elisabeth Brandt vid särskilda åklagarkammaren.

– Personen är misstänkt för framkallande av fara för annan, säger Elisabeth Brandt, åklagare vid särskilda åklagarkammaren.

Internutredarna har hållit i flera förhör med vittnen till händelsen. Frågan för åklagaren att bedöma är om förundersökningen ska läggas ned eller om åtal ska väckas.

– Det är ytterligare lite förhör som ska hållas och jag räknar med att kunna fatta beslut inom två veckor kanske, säger Elisabeth Brandt.

Den polisanställde har inte blivit avstängd från tjänsten på grund av misstanken.