Svart klenod tog priset

Bilträffen Key Town meet tioårsjubilerade på lördagen. Då blev Kjell Gabrielsson en av vinnarna med sin svarta Chevrolet Impala från 1958.- Jag blev förvånad, säger han.

Foto: goran.strom@nsd.se

LULEÅ2011-05-29 09:51

Det syntes på honom då han valt sitt pris, en verktygslåda, och parkerat den stora amerikanaren för en intervju. Den 54-årige ställningsbyggaren från Luleå har ägt sin bil i cirka tio år, och ägnat en hel del tid åt att fräscha upp den.

- Jag har bytt lister och renoverat motorn. De är lite ovanliga, de här bilarna. Motorn är den första big block-V8:an, säger Kjell Gabrielsson.

Han har nyligen förlorat garageplatsen, vilket ställt till det lite i pysslandet med Impalan. Det finns lite kvar att göra. Klädseln är inte originalfärg, påpekar Kjell Gabrielsson. Några lister behöver bytas.

- Men jag tar det lite pö om pö, säger han.

"En succé"
Keytown meet arrangerades i lördags för tionde året i rad. En av arrangörerna var Biltema. Affärschefen Mats Eriksson tyckte att tillställningen var en succé.

- Det är kul att göra något för våra kunder. Jag tror att det har varit

5 000 personer och tittat, säger Mats Eriksson.

Många av dem samlades runt burnout-tävlingen, där allt från Volvo 245 till Shelby Cobra brände gummi så att röken låg tät över publiken. Bland utställningsbilarna korades åtta vinnare. Anders Malmgren, 48, tog ett av priserna med sin Ford Tudor hot rod från 1932.

- Jag köpte den för ett par år sedan. Den är byggd i Sverige. Jag ville ha en rod, egentligen utan tak. Men det blev en familjebil, säger han innan dottern Isabelle, 3, hoppar upp i hans knä.

"Hot rod - på sjön"
Anders Malmgren prisades för bästa kombination. För bakom Ford Tudorn hade han ett släp där det låg en båt av märket Taylor - en amerikansk så kallad flatboat.

- Jag brukar säga att det är en hot rod på sjön, säger Anders Malmgren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om