Pontare på krigsstigen

Schlagervinnaren Roger Pontare stämmer nöjesarrangören Tommy Skare i Luleå. För att få ut sitt gage för en inställd spelning har Pontare anlitat 80-talsstjärnan Per Herrey. Men Skare vill inte betala en krona.

Tommy Skare.

Tommy Skare.

Foto:

LULEÅ2012-03-03 05:30

Tvisten handlar om två inställda spelningar i Norrbotten, en i Luleå och en i Kiruna, i december 2010.

Enligt stämningsansökan hade Tommy Skares bolag Event och nöje en muntlig överenskommelse med Roger Pontare om spelningarna.

Inget avtal
Men i september 2010 meddelade Skare att båda spelningarna var inställda.

- Vi hade inte gjort upp något avtal överhuvudtaget, säger Tommy Skare till NSD på fredagskvällen.

Men det håller Roger Pontare inte med om. Han har tagit hjälp av Svenska musikerförbundet för att få ut sina pengar. Den som driver stämningen är Per Herrey, själv schlagervinnare 1984, och i dag chefsjurist på musikerförbundet.

Kräver 20 000 kronor
I stämningen uppger Herrey att Pontare vill ha betalt för den inställda spelningen i Luleå:

"Detta eftersom man ingått avtal om spelningen och att eftersom det var julsäsong skulle det vara svårt att finna en ersättningsspelning" skriver Per Herrey.

Roger Pontare kräver 20 000 kronor av Tommy Skare. Något gage hade man i och för sig inte gjort upp om, men Per Herrey hänvisar till tidigare spelningar som Roger Pontare gjort, där Tommy Skare varit arrangör. Vid de tillfällena har gaget legat på 40 000 kronor per uppträdande.

"Bolaget har inte ställt frågan om gaget skulle vara annorlunda och måste då i vart fall accepterat att gaget skulle vara detsamma som de tidigare tillfällena" skriver Per Herrey.

Betalar inte
Tommy Skare hade i går inte sett stämningsansökan från Roger Pontare. Han säger att han ofta för diskussioner med olika artister om eventuella spelningar.

- Jag ser inte det som någon större grej, men ibland kanske motparten tycker det.

Enligt Tommy Skare hade han inte bokat Pontare. Han har i tidigare kontakter med Roger Pontare sagt att han inte vill betala något. Den inställningen har han fortfarande.

- Jag vill egentligen inte uttala mig innan jag sett vad de vill. Men jag avser att inte betala något, säger Tommy Skare.

I stämningsansökan uppger Per Herrey att han och Roger Pontare kommer att lägga fram mer bevisning i målet senare.

FAKTA Roger Pontare

Namn: Fred Roger Pontare

Ålder: 60

Meriter: Schlagervinnare två gånger. 1994 med låten Stjärnorna. 2000 med När vindarna viskar mitt namn

Visste du att? Han föddes i Slagnäs väster om Arvidsjaur.

Namn: Per Michael Herrey

Ålder: 53

Meriter: Schlagervinnare 1984 med låten Diggi-loo, Diggi ley. Vann samma år Eurovison song contest med bröderna Richard och Louis i gruppen Herreys.

Visste du att? Han är troende mormon, och i dag bor utanför Stockholm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om