Omstridd chefsläkare har sagt upp sig

Den omskrivne psykiatrikern Rolf Adolfsson slutar på Sunderby sjukhus och satsar på Umeå. Han har sagt upp sig eftersom han inte fick tjänstledigt från sitt arbete.

Rolf Adolfsson slutar på Sunderby sjukhus. FOTO: GÖRAN STRÖM

Rolf Adolfsson slutar på Sunderby sjukhus. FOTO: GÖRAN STRÖM

Foto: Göran Ström

LULEÅ2009-04-30 06:00
- Jag söker ett intressantare jobb. Det är på den nivån. Man tror att det är intressantare på ett annat ställe, säger Rolf Adolfsson.
Stöd till ST-läkare
Det jobbet är samma arbete som Rolf Adolfsson hade tidigare - professor i psykiatri på Umeå universitet. Han har sökt tjänsten, men inte fått tjänstledigt från Sunderby sjukhus. Så då sade han upp sig. Utan att veta om han får tjänsten i Umeå.
- Jag var tvungen att säga upp mig, men det var mitt val. Jag har varit på väg mot Umeå ett tag nu. Vi får se hur det går, säger Adolfsson.
Rolf Adolfsson uppmärksammades i fjol efter att han fått sparken som verksamhetschef på vuxenpsykiatrin. Det skedde efter att han gett sitt stöd till de ST-läkare som ville ha upp lönen.
Han skulle sedan återgå till uppdraget som medicinskt ansvarig för vuxenpsykiatrin, men det gjorde han aldrig. I dag är det Nils Sundberg som är medicinskt ansvarig och Veronica Olmenius som är verksamhetschef.
Stafettläkare
Då Adolfsson slutar innebär det att Sunderby sjukhus förlorar en läkare inom en specialitet som är svårrekryterad. NSD har vid flera tidigare tillfällen rapporterat om försöken att få psykiatriker till Norrbotten.
- Som vanlig läkare så rullar det på. Vi har såpass många stafettläkare som sköter akutmottagningarna. Men det hade inte funkat utan stafettläkarna, säger Rolf Adolfsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om