Northlands delår skjuts upp

Northland skjuter upp sin delårsrapport med två veckor. Det beror inte på att bolaget hamnat i kris igen, försäkrar finanschefen Eva Kaijser.

Northland Recources omdisponerar sin ledning.

Northland Recources omdisponerar sin ledning.

Foto: Pär Bäckström

LULEÅ2013-11-13 15:32

I morgon, torsdag, hade Northland resources planerat att släppa sin delårsrapport – något som många varit nyfikna på efter att rekonstruktionen av gruvbolaget slutfördes i somras.

Men i dag meddelade bolaget att man skjuter upp rapporten vad gäller de ekonomiska siffrorna, alltså resultat- och balansräkningen.

– Vi behöver mer tid att bottna vissa frågor som är redovisningstekniskt komplicerade. Det är inte konstigare än så, säger Eva Kaijser.

Enligt henne handlar det inte om att Northland resources har någon typ av ekonomiska problem igen.

Släpper uppgifter

I somras fick bolaget klart med obligationslån på 335 miljoner dollar, dessutom förändrades villkoren i det gamla obligationslånet och skulder till leverantörer omvandlades till lån med fyra procents ränta.

Det är det här som bolaget ska få ordning på i redovisningen tillsammans med revisorerna, något som tar mer tid än beräknat.

Northland resources kommer däremot att släppa andra uppgifter om bolagets verksamhet.

– Driftsrapporten och produktionssiffrorna kommer. Det är en del av den kvartalsrapport som marknaden väntar på, säger Eva Kaijser.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om