Lulebos nya ordförande

Emma Engelmark (S) blir ny ordförande för kommunala bostadsbolaget Lulebo. Hon väntas bli vald under kommunfullmäktige i dag.
– Det känns väldigt hedrande, säger hon.

Emma Engelmark (S) ska väljas till ny ordförande i Lulebo.

Emma Engelmark (S) ska väljas till ny ordförande i Lulebo.

Foto: Oskar Lindgren

LULEÅ2013-10-28 08:53

Ärendet finns inte på den tidigare utskickade dagordningen, men väntas komma upp på dagens fullmäktige som startar klockan 13.

Socialdemokraterna har hur som helst bestämt sig för att föra fram Engelmark som ny ordförandekandidat, och eftersom partiet har egen majoritet i fullmäktige så talar allt för att det blir så.

Emma Engelmark själv är glad över att Socialdemokraterna valt henne.

– Jag är stolt över att de tror på mig, säger hon, men lägger till att det formella beslutet fattas först på fullmäktige.

Bott i Kiruna

Emma Engelmark är 36 år, och har varit aktiv i Socialdemokraterna i Luleå sedan 2009. Hon är född i Luleå, men tillbringade sina skolår i Kiruna. Hennes far är avlidne Ola Johnsson, tidigare VD för LKAB.

Engelmark arbetar som samordnare på ESF-rådet, och kommer att ha ordförandeposten i Lulebo som ett fritidsuppdrag. Hon är även styrelseledamot i kommunala bolaget Kronan exploatering, vilket gör att hon nu blir en politiker med stort inflytande över stadsbyggnadsfrågor. Kronan exploatering är bolaget som ska få fart på byggandet på Kronan.

– Lulebo är jätteviktigt för Luleås framtid. Luleå växer och vi behöver bostäder, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om