Luleå Rebels i konkurs

Ishockeyföreningen Luleå Rebels har gått i konkurs. På tisdagen lämnades konkursansökan in till Luleå tingsrätt.- Det känns oerhört tungt, men vi hade ingen annan utväg, säger ordförande Mikael Koivisto.

Foto:

Luleå2011-10-04 21:58

Det är brist på pengar och brist på personal som ligger bakom beslutet.  Koivisto vill inte gå in på hur stora skulderna är, men Luleå kommun är den största fordringsägaren och då handlar det om hyra av Sunderby ishall.
- Det krävs oerhört mycket folk för att driva en förening. Vi har sökt med ljus och lykta efter personal, men inte lyckats. I dagsläget är utgifterna högre än inkomsterna och någon gång måste man dra i handbromsen, säger Koivisto.
Luleå Rebels HC grundades 2006 och Mikael Koivisto har varit ordförande i fyra år.
- Jag lider med spelarna som drabbas. Jag vet hur de brinner för hockeyn. Men vi ska göra allt för att hjälpa dem att hitta nya klubbar, säger Koivisto.
Luleå Rebels har hittills spelat fyra matcher i division 1 Norra och förlorat samtliga: Kiruna 0-5, Asplöven 2-5, Clemensnäs 2-5, Björklöven 1-8.
Serien administreras av Västerbottens Hockeyförbund. Mikael Koivisto hade på tisdagskvällen  ännu inte lyckats nå någon på förbundet och det är  oklart om serien kommer att räknas om.
Klart är att onsdagskvällens match mot Boden inte blir av.
Luleå Rebels har även ett J20-lag. Vad som händer med det är ännu oklart.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om