Järnverksarbetare och skoteråkare på krigsstigen

Foto:

Luleå2009-10-08 06:00
Den vilda strejken vid SSAB var i full gång söndagen den 8 oktober 1995. NSD berättade om helgens händelser i måndagstidningen.
Sören Hedman, Metall-ordförande, meddelade att de anställdas stridsvilja var stor.
- De har ringt mig hela söndagen och sagt att de inte ger sig förrän förhandlingar återupptagits. De är väldigt bestämda, sade han.
SSAB hade anmält 400 anställda i Luleå till Arbetsdomstolen för olovlig stridsåtgärd. Konflikten handlade om lönerna.
Tyck till
NSD bad läsarna att tycka till om skolan. Hundra grundskollärare och ett fyrtiotal gymnasielärare skulle sägas upp i Luleå. "Vart är vi på väg?" frågade tidningen.
Skoteråkarna i länet var på krigsstigen. Om miljövårdsberedningens förslag om förbudsområden gick igenom varnade Snofed för "demonstrationer och civil olydnad".
Hockeystopp i Luleå
Luleå hockey spelade träningsmatch mot Malmö i Älvåkra ishall i Älvsbyn. Skälet var Kommunals strejk, som stoppade spel i Luleå.
Tropikbadet och Strand hotell hade invigts på Pite havsbad. Kändisar som Kayo, Christer Björkman, Py Bäckman och Richard Herrey minglade på festen.
På Sandrew i Luleå visade man Don Juan De Marco och Broarna i Madison County. Express resor annonserade om veckolånga sista minuten-resor till Tunisien för 1 995 kronor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om