"Jag känner att stödet finns"

Nicklas Nordström kandiderar till kommunalrådsposten. Det bekräftar han nu för NSD. Och manegen är krattad - han har de tunga LO-klubbarna i ryggen.- Jag känner att stödet nu finns, säger han.

”Jag har ju ett stort nätverk både genom mitt engagemang i politiken och genom mitt arbete. Facebook är ett mycket bra verktyg för att hålla i gång det nätverket. Speciellt för vänner och bekanta som är geografiskt utspridda är Facebook ett utmärkt sätt att hålla kontakten, som en avancerad telefonbok,” säger exnorrbottningen, s-politikern och PR-mannen Niklas Nordström.  FOTO: JOEL MARKLUND

”Jag har ju ett stort nätverk både genom mitt engagemang i politiken och genom mitt arbete. Facebook är ett mycket bra verktyg för att hålla i gång det nätverket. Speciellt för vänner och bekanta som är geografiskt utspridda är Facebook ett utmärkt sätt att hålla kontakten, som en avancerad telefonbok,” säger exnorrbottningen, s-politikern och PR-mannen Niklas Nordström. FOTO: JOEL MARKLUND

Foto:

LULEÅ2013-04-06 04:35

Niklas Nordström, 44, har tidigare inte velat kommentera sitt intresse för posten i Luleå.

- Det blir bara fel att prata om, sade han när NSD i början av mars rapporterade om att han var aktuell för posten.

Känner ett stöd
Men nu, under Socialdemokraternas kongress i Göteborg, bekräftar Niklas Nordström att han kommer att kandidera till jobbet som vice kommunalråd bredvid Yvonne Stålnacke, som blir förstanamnet.

- Jag känner att stödet nu finns för en kandidatur, säger han, men vill sedan inte lämna några ytterligare kommentarer.

Den här offentliga bekräftelsen kommer efter att de viktiga LO-klubbarna slutit upp bakom Niklas Nordström.

Den 10 april kommer Metall, Kommunal och Handels att ha ett möte om kommunalrådsnomineringarna. Alla är eniga om Nordström, enligt Johan Gimbergsson, ordförande i Kommunals S-fackklubb.

- Jag tror att vi behöver människor som honom som har varit med i företagsvärlden och näringslivet om Luleå ska kunna utvecklas, säger Gimbergsson.

Offentligt stöd från LO
Det faktum att LO-klubbarna nu visar sitt stöd offentligt ger stor tyngd åt Nordströms kandidatur.

- Det är ett bra stöd att ha. Det är ju LO-folket i staden. Men hur det ser ut bland de andra klubbarna vet jag inte, säger Johan Gimbergsson.

Sedan tidigare har Johan Lennartsson och Gustav Uusihannu sagt att de också vill bli kommunalråd i Luleå.

Niklas Nordström har sina rötter i Luleå, men arbetar nu som PR-konsult i Stockholm. Han har tidigare bland annat varit ordförande för SSU och oppositionsråd i Nacka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om