Ingen lösning på delade turer

Förhandlingarna om de delade turerna kunde inte avslutas i dag heller – trots kravet från kommunalrådet Yvonne Stålnacke (S). Nu klarar inte parterna av målet om att ha en lösning innan oktober månad passerat.

Foto:

LULEÅ2013-10-31 16:50

Förhandlingarna startade redan i måndags, men ajournerades. I dag väntades ett resultat efter att Yvonne Stålnacke pressat på och krävt en lösning innan 1 november.

Men någon lösning blev det ändå inte.

– Vi ajournerade oss och återupptar förhandlingarna på måndag 07.30, säger Inez Thomasson-Olofsson, ordförande för Kommunals Luleåsektion.

Hon vill inte säga något om vilka punkter parterna inte kan enas om.

– Vissa grejer är vi överens om, men där vi inte är överens är vi långt ifrån varandra, säger Inez Thomasson-Olofsson.

Nöjd ändå

Yvonne Stålnackes krav gav alltså inget resultat, men hon är ändå nöjd med att bollen är i rullning.

– Jag sa det mest bara för att få lite press i frågan. Nu är de vid förhandlingsbordet, så jag är ganska nöjd. Vi ska lösa den här frågan, säger Yvonne Stålnacke.

Så sent som i måndags kom beskedet om att det inte blir några extra pengar från Socialdemokraterna för att få bort turerna.

I stället ska Kommunal och kommunens chefer enas om en lösning.

Heltid för alla

Ökningen av de delade turerna inträffade efter att kommunen infört rätt till heltid inom socialförvaltningen. En tidigare konsultrapport har visat att det skulle kosta 45 miljoner kronor om de delade turerna ska lösas genom ökad bemanning.

Socialdemokraterna har gett ett löfte om att avskaffa de ofrivilliga delade turerna. Man uppger att en del i personalen vill arbeta delade turer, så det handlar inte om att ta bort alla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om