Han lämnar Luleå - flyttar hem till Dalarna

Jens Jakobs har gjort sitt i Luleå Hockey - men han stannar i elitserien.Han är klar för nykomlingen Leksand.- De ville verkligen ha mig, säger Jakobs till NSD.

Jens Jakobs, Luleå hockey

Jens Jakobs, Luleå hockey

Foto: Pär Bäckström

Luleå2013-04-21 17:37

I fredagens tidning berättade NSD att Jens Jakobs inte blir kvar i Luleå Hockey. Nu har också 28-åringen - som kom till klubben från Mora inför säsongen - hittat nytt.

Det blir spel i elitserienykomlingen Leksand.

- Det känns bra att få fortsätta spela i elitserien och få göra det hemma i Dalarna, säger Jens Jakobs.

"Ville ha mig"
28-åringen är ursprungligen från Säter men har spelat både junior- och seniorhockey i Mora tidigare, nu ska han alltså fortsätta karriären hos derbyrivalen.

- Det inte samma serier och sen går jag inte från Mora till Leksand, utan från Luleå till Leksand. Och de ville verkligen ha mig. Så det känns ju bra.

Under säsongen i Luleå gjorde han 13 poäng (6+7) på 46 matcher i grundserien och i slutspelet gjorde han mål i semifinalserien mot Färjestad, men han stod stundtals utanför matchtruppen.

- Det har varit ett krigarår. Jag har fått kriga och det har jag lärt mig mycket av. Det har varit kul samtidigt som det har varit jobbigt, men jag har försökt göra det bästa av det.

Hur var det att få spela ett slutspel?

- Man förstår inte förrän man är där hur tajt och tufft det är. Det var en jättebra erfarenhet, och sen är det få förunnat att få gå hela vägen till final.

Kontraktet med Leksand är skrivet på två år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om