Från disco till dagispop?

Nederlaget i Melodifestivalen är glömt. Nu ska den glammiga discotrion Alcazar bli folkliga på allvar, som dragplåster i familjevänliga "Diggiloo".- Vi är perfekta för "Diggiloo". Barn älskar färg, säger Andreas Lundstedt.

Populära hos barnen. Alcazar ser fram emot "Diggiloo"-turnén, som besöker Storforsen och Haparanda i sommar. "Diggiloo är hits hela vägen, man kan inte låta bli att gilla det", säger Andreas Lundstedt, Tess Merkel och Lina Hedlund.

Populära hos barnen. Alcazar ser fram emot "Diggiloo"-turnén, som besöker Storforsen och Haparanda i sommar. "Diggiloo är hits hela vägen, man kan inte låta bli att gilla det", säger Andreas Lundstedt, Tess Merkel och Lina Hedlund.

Foto: Bengt-Åke Persson

Luleå2010-05-14 20:06

Alcazar tar klivet bort från den pulserande klubbvärlden och dekadenta discoglamouren - för att delta i käcka Diggiloo-turnén. Ett naturligt steg, om man får tro bandmedlemmarna själva.
- Det ska bli jätteroligt. Vi har längtat och efter repetitionerna blev vi ännu mer taggade. Diggiloo har något för alla, ingen utesluts, säger Tess Merkel.
Hon får medhåll av Andreas Lundstedt. Han tycker att discotrion blev folkkära redan i och med fjolårets schlagerbidrag Stay the night.
- Det var många barn som upptäckte oss förra sommarturnén, vilket känns extra kul. Och Diggiloo är hits hela vägen, man kan inte låta bli att gilla det.
Fru Bollibompa
Discotrion öser beröm över de andra medverkande artisterna, som Jessica Andersson och Markoolio, och deras entusiasm över mr Diggiloo himself - Lasse Holm - är icke att ta miste på.
- En otroligt musikalisk och karismatisk man, säger Lina Hedlund.
- Diggi-loo diggi-ley (som Lasse Holm skrev, reds anm) är min "alltime"-favorit bland schlagerlåtarna. Det blir allsång till den i sommar, säger Andreas Lundstedt.
De har inga problem med att Diggiloo riktar sig främst till barnfamiljerna.
- Det är skönt med det prestigelösa och "okreddiga". Jag har själv en dotter på tre år och en son som är sex år, säger Tess Merkel.
Kanske även Lina och Andreas blir barnsugna i sommar?
- Jag är redan ihop med "herr Bollibompa", så..., säger Lina Hedlund apropå relationen med SVT:s barnfavorit Nassim Al Fakir.
Ett nytt Boney M?
För några månader sedan var Alcazar med i Melodifestivalen för fjärde gången men låten Headlines blev dessvärre utslagen i Andra chansen.
- Det är nya tider nu, unga talanger som tar över. Visst var det tråkigt att vi inte gick till final men egentligen var det ingen stor grej. Vi hade ju Diggiloo-turnén framför oss, säger Tess Merkel.
- Och vi åkte ut med hedern i behåll mot Jessica Andersson. Det hade väl inte varit bättre att få en dålig placering i Globen? säger Andreas Lundstedt.
Fler Melodifestivaler?
- Man ska aldrig säga aldrig... Så länge det inte kommer någon ny discogrupp som Alcazar, vet man aldrig. Än så länge kan ingen mäta sig med oss, säger Andreas Lundstedt.
Men en utlandslansering av Alcazar är inte längre högsta prioritet.
- Vi har redan så pass mycket jobb hemma i Sverige. Man önskar ibland att man kunde klona sig, säger Lina Hedlund.
- Vi har pratat om att bli som Boney M, med olika medlemmar i olika länder. Tänk dig ett tyskt Alcazar.., säger Andreas Lundstedt och skrattar gott.

Fakta/Alcazar

Historik: Bildades av Andreas Lundstedt 1998. Första hit blev "Crying at the discoteque" (2000).
Nuvarande medlemmar: Andreas Lundstedt, Tess Merkel och Lina Hedlund. Tidigare ingick Magnus Carlsson i gruppen, liksom Annika Kjærgaard ("Annikafiore").
Albumdiskografi: "Casino" (2000), "Alcazarized" (2003), "Dancefloor deluxe" (2004), Disco defenders (2009).
Kända låtar: "Not a sinner, nor a saint", "This is the world we live in", "Alcastar", "Stay the night", "Headlines" med flera

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om