Förre storspelaren återvänder till IFK Luleå - som tränare

En gammal stjärna tar plats bredvid Fredrik Waara.Nästa säsong kommer Ilkka Wonkavaara att bli assisterande tränare i IFK Luleå.- Riktigt kul att Ilkka vill komma tillbaka till IFK, det är en bra lösning för oss, säger sportchefen Hans Boman.

Foto:

LULEÅ2013-01-18 15:12

Ilkka Wonkavaara kom till IFK Luleå från Täfteå 1995. Han värvades som en vindsnabb målskytt och gjorde ingen besviken. Under flera år i slutet av 1990-talet öste han in mål för IFK Luleå och provspelade för Stoke och Leyton Orient. 2002 sa han adjö till elitfotbollen - men nu är han tillbaka.

Som assisterande tränare till Fredrik Waara.

- Riktigt kul att Ilkka vill komma tillbaka till IFK, säger sportchefen Hans Boman.

IFK kommer också att ha ett par provspelare på besök nästa vecka. I och med Johan Lutström avsked till fotbollen kommer målvakten Simon Fredriksson, 21, från Jämjö i division III att testa på spel med IFK Luleå. Dessutom ska klubben testa gambianske mittfältaren Samba Mboob, 18, som spelat med Hofors i division III under fjolårssäsongen.

De ska träna hela nästa vecka och spela träningsmatch mot RoPS kommande lördag.

- Det är helt förutsättningslöst, vi vill testa de här spelarna. Samba är en ung talang som vi fått goda vitsord om, säger Boman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om