Fogströms val: Nobbar Luleås konkurrenter

Det fanns intresse från andra elitserieklubbar.Men redan innan jul började succécentern Niklas Fogström och Luleå prata om en förlängning.Och nu är han klar för två nya år.- Jag har ingen anledning att byta förening, säger han.

Niclas Fogström, Luleå hockey

Niclas Fogström, Luleå hockey

Foto: Pär Bäckström

Luleå2013-03-06 13:30

När Luleå Hockey inför säsongen värvade Niklas Fogström, 31, från Mora var han - trots att han öst in poäng i allsvenskan genom åren - en doldis.

Efter den senaste tidens succé vet alla vem han är.

31-åringen var tillsammans med Joonas Vihko och stjärnskottet Peter Cehlarik Luleås bästa kedja i slutet av grundserien och han själv sköt tio poäng (5+5) i de nio sista matcherna.

Stannar två år till
Och i går blev han klar för två nya säsonger i klubben.

- Det är en jättebra kille och han är väldigt värdefull. Han kan spela alla moment och ta alla roller och han har haft en fantastiskt bra senare period, säger sportchefen Lars "Osten" Bergström.

Parterna har sedan december fört en diskussion men det var först i går som alla bitar föll på plats.

Men trots att det har funnits intresse från andra elitserieklubbar har centern haft en kontraktsförlängning med Luleå Hockey som det stora målet.

- De fanns intressenter från andra städer men vi gick inte alls långt med dem. Jag har ingen anledning att byta förening. De gav mig ändå den här chansen i 30-årsåldern och det är inte många andra elitserieklubbar som hade vågat göra det. Sen vill jag spela i Luleå, så det var ett ganska lätt val, säger Niklas Fogström.

Luleå har nu fyra centrar på kontrakt över kommande säsong. Chris Abbott, Niklas Olausson, Niklas Fogström och Jonas Berglund (har varit utlånad till Asplöven i vinter).

Slutspelet inleds på onsdag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om