Fartfyllt för alla

Löpning, kula, höjdhopp - det var bara några av grenarna när 300 elever från 28 särskolor i länet träffades i Arcushallen under onsdagen och torsdagen för att delta i Skoltävlingen.- Jag gillar bollsporterna bäst. Det krävs koncentration, så man får träna huvudet också, säger Alexander Björnfot.

LULEÅ2014-03-13 21:06

För 13:e året anordnade Norrbottens Handikappidrottsförbund tävlingen med syftet att alla ska ha möjlighet att uppleva idrottsglädje. Deltagarna tävlar inte mot utan med varandra. Alla får medalj och vinner gör man över sig själv.

Två rutinerade i sammanhanget var Alexander Björnfot, 19, och Klas Stenberg, 20, som åkt buss från Kiruna och Hjalmar Lundbohmsskolan för att vara med. Förutom idrottandet har de hunnit med att shoppa på stan.

- Alla sporter är kul och det är roligt att träffa alla, säger Klas Stenberg innan han tar sats och fokuserar på nästa gren. Det är dags för längdhopp.

Fartfyllt

Borta på konstgräsplanen ska en innebandymatch precis dra i gång. Det är den första för gänget från Kalix och det blir fartfyllt direkt.

- Vilket läge jag hade! Kom igen nu! ropar 14-årige Elias Stoltz till sina lagkamrater när han kliver av planen för att vänta på nästa byte.

Ungefär samtidigt korsar 6-åriga Noelle Lundkvist från Piteå mållinjen i löpningen. Och hon har tur med hejarklacken - den springer med i form av farmor Ann-Christine Lundqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om