Efter succén - nu vill Asplöven låna Coop arena igen

Förra gången blev det en publiksuccé.Nu kan NSD berätta att Asplöven med största sannolikhet flyttar in i Coop arena igen.Matchen mot Mora i slutet av månaden ska spelas i Luleå.

Asplöven i Coop Arena - då kom 5 000 åskådare. Nu kan det vara dags igen.

Asplöven i Coop Arena - då kom 5 000 åskådare. Nu kan det vara dags igen.

Foto: Andreas Wälitalo

Luleå2013-02-05 14:55

Det blev en riktig publikfest när Asplöven i januari flyttade matchen mot Oskarshamn från Arena Polarica till Coop arena. Hela 5 016 åskådare besökte hallen - det var fri entré - och tack vare ett starkt stöd från näringslivet gjorde Haparandaklubben en vinst på närmare en halv miljon kronor.

Och nu talar i stort sett allt för att man flyttar in i Coop arena igen.

Mora till Luleå
Får man bara ett godkännande från Svenska ishockeyförbundet om byte av matchdag kommer matchen mot Mora att spelas i Luleå Hockeys hemmahall fredagen den 22 februari.

Det är något som Luleå Hockeys klubbdirektör Peter Jidström och föreningen är positiv till:

- Vi tycker att det är jätteviktigt att det finns ett allsvenskt lag och vi vill stötta dem till hundra procent, säger han innan han berättar om succén i samband med Oskarshamnsmatchen:

- Vi personligen blev jättenöjda och vi hoppas verkligen att det ska bli samma tryck den här gången. Att alla ställer upp för hockeyn i Norrbotten.

Enda hindret är matchdagen. För enligt spelschemat ska matchen spelas lördag 23 februari, men samma dag spelar Luleå Hockey derby mot Skellefteå. Så för att ett byte från Arena Polarica till Coop arena ska kunna ske måste förbundet godkänna byte av speldag.

När NSD var i kontakt med Haparandaklubben under gårdagen gick man dock i väntans tider. Ännu hade de inte fått en tumme upp för detta arrangemang.

Men med tanke på succén förra gången så hoppas de givetvis på att få klartecken.

- Med tanke på utfallet senast är det ingen hemlighet att det är något som vi vill, säger Hans Kenttä, evenemangsansvarig i Asplöven.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om