De vill rädda vårdcentralen

Hjördis Svensson, 81, tog med sig protestlistor till Coop Konsum på Mjölkudden på fredagen. Hon vill inte att den vårdcentral som hittade hennes kärlkramp ska läggas ner.
- Jag tycker att den är så bra.

Åke Nyberg skriver på Hjördis Svenssons protestlistor mot nedläggningen av Mjölkuddens vårdcentral. Han tycker att vårdcentralen fungerar bra.

Åke Nyberg skriver på Hjördis Svenssons protestlistor mot nedläggningen av Mjölkuddens vårdcentral. Han tycker att vårdcentralen fungerar bra.

Foto: Bengt-Åke Persson

LULEÅ2011-12-02 17:24

Hjördis Svensson fick skjuts till mataffären av Bernhard Ehnbom, en vän från PRO, och plockade upp sina listor mot nedläggningsplanerna ur en svart tygväska. Flera personer skrev på då de betalat i kassorna.

- Den funkar så bra, sade pensionären Åke Nyberg, 66, om Mjölkuddens vårdcentral.
Blev trött

Hjördis Svensson håller med. Hon flyttade till Tunastigen från Moskosel för två och ett halvt år sedan. Då hade hon under en period känt att orken börjat vika, och hon blev fort trött.

- Jag gick till vårdcentralen och de kom på att jag hade kärlkramp. Så jag fick åka till Sunderbyn och göra en ballongsprängning på valborgsmässoafton ifjol, sade hon.

Sedan kom butiksbiträdet Barbro Töyrä. Hon ville också skriva på. Hon tycker att förslaget om att lägga ner Mjölkudden och flytta verksamheten till Stadsvikens vårdcentral är "katastrof".

Hjördis Svensson tog emot namnteckningen på sin lista.

- Jag hör att många är besvikna på grund av att det är olika läkare. Men jag får jättebra vård på vårdcentralen, sade hon.
"Otroligt roligt"

Så där fortsatte det ända till klockan 13, då hon fick avlösning. Efteråt vilade hon upp sig hemma i lägenheten, hoppades på skidskytte på TV, och kände sig nöjd med sin insats. Alla utom tre som hon träffat skrev på. Flera av dem gjorde det, trots att de inte bor på Mjölkudden.

- Det var otroligt roligt därför att jag träffade så trevliga människor, sade Hjördis Svensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om