"De känner att vi kan vända"

Luleå Hockey har satt sig i en svår sits.Ändå skickar Johan Fransson en passning till derbyrivalen.- Det känns som att de har en ruggig respekt för oss, säger han.

Underläge med 0-2 - ett omöjligt uppdrag? Inte alls, enligt Johan Fransson. "Bucklan ska till Luleå - till vilket pris som helst."

Underläge med 0-2 - ett omöjligt uppdrag? Inte alls, enligt Johan Fransson. "Bucklan ska till Luleå - till vilket pris som helst."

Foto: Pär Bäckström

Luleå2013-04-15 20:42

I SM-finalen 2008 gick Johan Franssons dåvarande klubb Linköping fram till 2-0 i matcher mot HV71. I match tre hade man ledningen innan Jönköpingslaget kunde vända på fajten och sen spela hem hela finalserien.

I det ryska slutspelet 2011 var det dags igen. Johan Fransson och hans SKA St. Petersburg gick fram till 3-1 i matcher i kvartsfinalserien mot Atlant Mytishchi innan man föll ihop och blev utslaget.

Lätt att tappa
Så 28-åringen vet vad det handlar om.

- Jag vet hur lätt det är att tappa och det här är så långt ifrån klart som det kan bli. Det kommer bli en lång serie, säger Johan Fransson.

I lördags dominerade Skellefteå matchbilden, trots det var det först i förlängningen som Bud Holloway kunde avgöra. I söndags - i en fullsatt hemmaarena - gjorde Luleå en betydligt bättre insats spelmässigt, men då var det misstagen som blev deras fall.

Och just att Luleå har varit med ända in i båda matcherna är något som Johan Fransson tror att Skellefteå känner av.

- Jag tror de känner att vi är ruggigt svårslagna och det känns ändå som att de har en ruggig respekt för oss, att de vet vad vi klarar av. Och att leda med 2-0 är inte lätt, säger han.

De har respekt för er trots att de leder med 2-0.

- Ja, det tror jag. Absolut.

"Till vilket pris som helst"
Varför?

- Jag tror de känner att vi är ruggigt svårslagna och att vi är ett tajt lag. Jag tror de känner att vi kan vända på det här.

Hur ska ni vända på det här?

- Vi ska minimera våra misstag och göra lite fler mål. Vi kan snäppa upp det ett snäpp till och jag tycker vi ska fortsätta på den banan som vi startade matchen i går.

De hade också ett bra publiktryck i lördags. Kommer de vara lika högljudda även efter den här matchen?

- Det tror jag inte. Utan det känns som att vi har alla möjligheter i världen att vända på det här.

För Skellefteå är årets final den tredje raka. I de två tidigare har man fått se sig besegrat - det är också något som Luleå ska försöka utnyttja.

- De känner kanske att de måste vinna, men det är bucklan som ska till Luleå. Till vilket pris som helst, säger Johan Fransson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om