Åklagare överklagar morddom mot morddömd

Han avrättade henne framför barnen, hänsynslöst och brutalt. Därför ska den 37-årige man som dödade Frida Stenberg dömas till livstid. Det hävdar åklagaren, som nu överklagar tingsrättens dom.

LULEÅ2010-01-23 06:00
Domen mot 37-årige Martin Hensvold kom den 4 januari. Han dömdes till 14 års fängelse för mordet på sin före detta sambo.
Men åklagare Karin Hansson, som drivit fallet, tycker inte att det straffet är tillräckligt. Hon tycker att det finns försvårande omständigheter som tingsrätten inte vägt in i domen, och hon har nu överklagat domen till Hovrätten för övre Norrland.
Hansson vill att 37-åringen ska dömas till livstid. Skälet är bland annat att han dödade Frida Stenberg "i barnens omedelbara närhet".
- Det har varit en ren avrättning som Frida Stenberg inte kunnat värja sig mot, skriver Karin Hansson i sitt överklagande.
"Särskild brutalitet"
Åklagaren hävdar att Frida Stenberg upplevt kraftig dödsångest i situationen.
- Gärningen har enligt min mening präglats av en särskild hänsynslöshet och brutalitet, skriver Hansson.
37-åringen har dessutom planerat dådet till en del, tycker åklagaren. Hon pekar på att 37-åringen placerat mordvapnet, en laddad slaktmask, på en bil. Han var dessutom mycket angelägen om att Frida Stenberg skulle komma till gården.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om