Någon som såg fram emot att träffa Donald Knuth var Kalevi Hyyppä, tidigare professor vid Luleå tekniska universitet.

– Donald Knuth är en riktig höjdare, när han är på besök så måste man ta tillfället i akt. Det är spännande att bara se honom, han är ett riktigt geni. Jag tror han kommer kunna svara på allt, det är nog inte många som vågar fråga honom.

Donald Knuth är 80 år gammal och en av världens mest kända professorer i datavetenskap, han brukar kallas för datologins fader. Under hans besök på Luleå tekniska universitet var det många som passade på att ställa frågor till honom, ämnet spelade ingen roll.

– Jag kan svara på vilken fråga som helst. Men om det blir ett korrekt svar är en helt annan fråga. Ibland kan svaret vara "jag vet inte", sade Donald Knuth.

Finns det någon fråga du inte tycker om att få?

– Jag tycker inte om att få frågor där jag ska rangordna olika saker och förklara vad jag trycker är bäst. Jag kanske tycker om bägge parter på olika sätt.

Vad vet du om Norrbotten?

Det är tredje gången jag är i Norrbotten. Jag har varit i Piteå förut, det var orgeln i Acusticum som förde mig dit. Jag har ett väldigt stort intresse för musik. Jag ska vara här i Luleå i ett par dagar, och jag tycker det är en trevlig stad. Under mitt besök ska jag prata med studenter på universitetet. Om jag hade haft mer tid här i stan skulle jag besökt Norrbottens museum.