Tredje gången gick det vägen

Visst fick de gamla hockeyprofilerna jubla till sist.Efter den tredje nomineringen fick ER-bygg utnämningen Årets företagare i Kiruna.

Foto:

KIRUNA2010-01-23 06:00
Utnämningen skedde på Kirunas näringslivsgala i stadshuset sent i går kväll och när NSD träffade Stefan Pudas, Lennart Pudas och Mats Lind visste de inte hur kvällen skulle sluta.
Då hade vi själva heller inte fått det speciella presskitet med alla utnämningar som bara får öppnas utanför stadshusets väggar.
- Jag vet inte om vi har gjort något märkvärdigt i år som skulle motivera att vi ska få priset. Det är tuffat på som vanligt, säger Lind.
Jobb under jord
ER-bygg kan sägas ha tjänat i hop till utnämningen efter att ha varit nomierade två år på raken tidigare. Projekten fortsätter också att trilla in.
- Just nu håller vi på med Ica Kvantum och Kappahl. Nu gör ju LKAB också ett jäkla ryck. Det vore bra om man kunde knipa något under jord. Det är enormt stora investeringar i nya huvudnivån, säger Mats Lind.
ER-bygg är delägare i EPM-partners med ytterligare 20-25 företag. Det ger styrka att kunna räkna på det riktigt stora jobben 1 365 meter under jord.
Bygger inte i snö
Annars har Icehotell varit en stor kund, även om de hittills inte har byggt något i snö och is. Det nya lagret, shopen, personalboendet och värdshuset har däremot varit byggprojekt inom deras kompetensområde.
- Vi har också byggt Verktygshuset som också är nominerat till samma pris som oss, säger Mats Lind.
Även där hittar vi före detta hockeyspelare, men från en annan klubb. Verktygshusets ägare, Kurt Ågren och sonen Anders Ågren, har Kiruna AIF som moderklubb, vilket ibland inte nog kan understrykas.
Fler idrottsprofiler bland pristagarna: Årets exportpris gick till Christer Majbäck vars företag Skigo har växt explosionsartat på vallamarknaden.
Störst per kvadrat
Årets kvinnliga företagare blev Ulla Persson som driver Ica Östlund - kanske den butik med största utbudet per kvadratmeter.
Även Susanne Rostmark, Frigeo, och Åsa Jannok, Kirunahälsan, var nominerade i klassen. De blev dock inte lottlösa, utan fick andra priser.
Till sist konstateras att den femte näringslivsgalan i Kiruna blev den hittills största. Alla 398 biljetter var sålda.
- Vi var lite oroliga att konjunkturläget skulle få sponsorerna att tveka. Det blev tvärtom fler som ställde upp jämfört med tidigare år, säger Bengt Jaegtnes, vd vid näringsutvecklingsbolaget Progressum.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om