Nya planer på expansion i Riksgränsen

Området kring Riksgränsens skidanläggning kan komma att fortsätta växa.Två företagare i hotellbranschen vill bygga nya lägenhetshotell.- Det finns plats för mer folk i området, säger Torbjörn Bergsten i Buir AB.

Riksgränsen fortsätter att växa. Nu finns nya planer på expansion nära bostadsrätterna Marie Pigg.FOTO: Kurt Engström

Riksgränsen fortsätter att växa. Nu finns nya planer på expansion nära bostadsrätterna Marie Pigg.FOTO: Kurt Engström

Foto: Kurt Engström

KIRUNA2009-10-13 06:00
Företaget har ansökt vid Kiruna kommun om att få köpa mark för att bygga turistlägenheter och eventuellt personalboende i anslutning till bostadsrättsföreningen Marie Pigg.

Det finns två områden som redan är detaljplanelagda för ändamålen. På tomterna kan man bygga turistlägenheter på 2 100 respektive 850 kvadratmeter.

Det skulle kunna vara ett första steg i en större expansion för företaget. Enligt ansökan har Buir AB för avsikt att bli en långsiktig aktör i området.
- Men först måste vi få tillstånd att köpa marken för de två första projekten. Vi har inget som är klart ännu, säger Torbjörn Bergsten.
Torbjörn Bergsten är sedan tidigare verksam i hotell- och fastighetsbranschen i Kiruna. Ansökan för Buir AB är också undertecknad av Robert Gustafsson som är en av delägarna till Riksgränsen hotell- och konferens AB.

Enligt Torbjörn Bergsten skulle den nya etableringen inte innebära
någon konkurrens till andra logiföretag i Riksgränsen-Katterjåkk, utan ett komplement till det som redan finns.
- Det finns både ett behov och en marknad för den här typen av boende. Ju mer folk det blir i området desto större möjligheter finns det för anläggningen att utvecklas, säger han.
Marknaden styr
Frågan är slutligen vilka som kommer att kunna köpa en lägenhet i Riksgränsen. Lägenheterna som nyligen byggdes i Katterjåkk gick framför allt till köpstarka norrmän.
- I första hand vill vi tillgängliggöra boende för Kirunabor och personal i området, i andra hand för länsbor, i tredje hand för övriga. Men det är inget vi bestämmer själva över. Det är marknaden som styr, säger Torbjörn Bergsten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om