Avslagen stämning på vänsterns vaka

Stämningen på Vänsterpartiets valvaka är avslagen. Ännu har hade man inte fått några resultat från Gällivare, men däremot från riket.-Inte roligt, jag tänker på befolkningen som får betala priset för den borgerliga politiken, säger ordförande Iris Dimitri.

Vänsterpartiets valvaka. Karl-Erik Taivalsaari, Jeanette Väppling, Emma Toivonen och Iris Dimitri.

Vänsterpartiets valvaka. Karl-Erik Taivalsaari, Jeanette Väppling, Emma Toivonen och Iris Dimitri.

Foto: Marie Ridderström

GÄLLIVARE/MALMBERGET2010-09-19 22:25
NSD gjorde nedslag på de tre valvakor som pågick i Gällivare och Malmberget under kvällen. Vänsterpartiet höll valvaka på Heden och där var stämningarna dystra. Orsak: Alliansens troliga seger och Sverigedemokraternas intåg i riksdagen.
-Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen och det kommer att slår mot invandrarna. Vi får ta debatten om varför vi inte har lyckats nå ut med vårt budskap om deras politik, säger Iris Dimitri.
"Vi ger oss aldrig"
På socialdemokraternas valvaka fanns sex personer vid halvtio-tiden men fler väntades in. Det bjöds på sallad och landgångar.
- Vi ger oss aldrig. Vi kämpar, säger Birgitta Gidblom.
- Det är en spännande väntan, vi tror fortfarande att vi kan ta dem, säger Rita Poromaa.
Tomas Nilsson, gruvfyrans ordförande, kandiderar till riksdagen och blir det aktuellt lägger han ner sitt fackliga uppdrag.
- Det är omöjligt att kombinera, däremot är ett uppdrag i kommunfullmäktige möjligt att kombinera med ordförandeskapet, säger han.
De suckar när de ser att pensionärerna i så hög grad valt att rösta på Alliansen. Däremot ser de ut som om de rödgröna fått en hel del ungdomsröster.
Ryska ordspråk och smörgåstårta
Sveriges kommunistiska parti samlades i sin lokal på torget i Malmberget. En valvaka, där de hoppas på ännu ett mandat, kanske fler i fullmäktige.
- Jag känner positiva strömningar, säger Gun Isaksson, medan Bror Wennström citerade Marx, och Fredric Olofsson, drog ryska ordspråk.
- Vi hoppas på det bästa och förbereder oss på det värsta, säger han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!