Två butiker blir en när Ica storsatsar på Malmheden

Ica kvantum etablerar sig i Gällivare och invigningen beräknas till hösten 2011.Då försvinner de två nuvarande Ica-butikerna från Lulevägen och Gällivare centrum, in i den 1 800 kvadratmeter stora butik som byggs upp på Malmheden.

Mittemot Dollar store och Coop forum ska den nya Ica kvantum-butiken byggas. 1 800 kvadratmeter stor ska den bli och den beräknas kunan öppnas nästa höst. FOTO: Maria Ödalen

Mittemot Dollar store och Coop forum ska den nya Ica kvantum-butiken byggas. 1 800 kvadratmeter stor ska den bli och den beräknas kunan öppnas nästa höst. FOTO: Maria Ödalen

Foto: Maria Ödalen

GÄLLIVARE2010-09-07 06:00
Planerna på att etablera Ica kvantum i Gällivare sträcker sig flera år tillbaka i tiden men nu är det dags för byggstart.
- Bygglovet är klart. Nu börjar vi bygga så fort som möjligt, säger Mats Engström, Ica fastigheter AB.
Och går allt enligt planerna så ska den nya butiken vara klar för invigning hösten 2011.
Platsen är hörntomten i korsningen Sommarvägen/E 10 på Malmheden och butiksytan blir cirka 1 800 kvadratmeter.
Nyöppnandet innebär att de två Ica supermarket-butikerna som i dag finns på Lulevägen och i Arcaden, kommer att avvecklas och flytta in i den nya butiken.
- All tillsvidareanställd personal följer med, med samma villkor och lön och de tar med sina respektive arbetsår, säger Ann-Helen Hansson, butikschef i Arcaden-butiken.
Glädjen är stor hos de tio medarbetarna, eftersom de länge gått i ovisshet vad gäller framtiden för sin arbetsplats.
Personal följer med
- Vi fick besked i onsdags. Nu känns det bara jättespännande och roligt. Vi kommer att köra på som vanligt i den här lokalen tills det är dags för flytt, säger Ann-Helen Hansson.
Butikschefstjänsten kommer att annonseras ut och kanske blir det även behov av nyanställningar av butikspersonal.
Förutom Arcaden-butikens medarbetare så följer även personal från butiken på Lulevägen med.
Gällivareborna tar emot nyheten med blandade känslor (se dagens fråga på sidan 3). Samtidigt som de välkomnar en ny, stor Ica-butik på Malmheden tycker de att centrum utarmas.
Coop Konsum är den livsmedelsbutik som blir kvar ensam kvar i Gällivare centrum, i Norrskensgallerian som byggs ut medan Arcaden töms på innehåll.
- Affärsmässigt är det bra men det är aldrig bra att bli ensam. Konkurrens ska alltid finnas, säger Hans Nenonen, butikschef.
Han sätter sitt hopp till nyetableringarna i "sin" galleria och gläds över att Kappahl och Kick´s valde centrum framför Malmheden.
"Väldigt positivt"
- Jag lyckönskar dem och tackar dem för att de kommer till stan. Båda butikerna blir ett komplement till vårt sortiment.
Ett kafé hör också till planerna för Norrskensgallerian.
- Väldigt positivt. Ett kafé gör sitt till och att det blir mera folksamling i gallerian, säger Hans Nenonen.
Ann-Kristin Johansson, Gällivare.
Ann-Kristin Johansson, Gällivare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om