"Vi ser jätteallvarligt på åldringsbrott"

Två äldre kvinnor har på kort tid utsatts för väskryckning, rubricerat som grov stöld. "Vi ser jätteallvarligt på att äldre, försvarslösa människor utsätts för den här typen av brott", säger Sara Mattila, polisen.

Polisen ser mycket allvarligt på åldringsbrotten i Boden.

Polisen ser mycket allvarligt på åldringsbrotten i Boden.

Foto: NORRBOTTENS MEDIA

Bodens kommun2019-12-03 19:30

Enligt Sara Mattila, förundersökningsledare för ungdomsärenden, har de ännu ingen skäligen misstänkt för väskryckningen på lördag kväll. Det pågår informationsinhämtning och förhör.

– Många personer kan matcha in på de signalement vi har. Så det är för tidigt att uttala sig om ålder och kön. Naturligtvis måste man i utredningen matcha händelser av samma karaktär inom det geografiska området. 

Händelsen i lördags liknar händelsen den 21 november då Berit Olofsson utsattes för brott. Det är samma område, samma tid och båda brottsoffren är äldre kvinnor. 

Är det samma gärningspersoner?

– Man ska inte utesluta det, utan det ska snarare utredas, säger Sara Mattila. 

Utredningen som avser brottet som Berit Olofssons utsattes för har lagts ned. 

– Man bedrev en förundersökning, men tog ett nedläggningsbeslut med motiveringen att spaningsuppslag saknades.

Finns det anledning att återuppta den?

– Beroende på vad som framkommer kan det finnas anledning att återuppta den, men det är för tidigt att uttala sig om, säger Sara Mattila.

Det handlar om grova brott, kommer ni vidta några åtgärder i området?

– Vi har ett pågående trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete i centrala Boden sedan ganska lång tid tillbaka. Det arbetet kommer att intensifieras med tanke på den senaste tidens händelser.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!