Bodens handikappidrott firade 45 år med fest

När Bodens handikappidrott hade jubileumsfest var det stor uppslutning.

Bodens handikappidrott fyller 45 år.

Bodens handikappidrott fyller 45 år.

Foto: LENA TEGSTRÖM

Bodens kommun2019-12-04 11:30

Förra veckan arrangerade Bodens handikappidrott en fest för sina medlemmar. Det var en kombinerad jubileumsfest och säsongsavslutning. Föreningen fyller i år 45 år. 

Det kom 42 deltagare. Föreningen har ett 40-tal medlemmar inklusive stödmedlemmarna. 

Kerstin Smedberg berättar att fyra av deras medlemmar har varit med sedan starten. Det är Ulf Emmoth, Luleå, Eddy Johansson, Boden, Thomas och Roland Flygel, Vittjärv. 

– De fick var sitt tennarmband. Det var Thomas och Roland Flygels pappa som startade upp den här verksamheten, berättar Kerstin Smedberg.

Föreningen bedriver boccia och mattcurling. Boccia är ett precisionsspel, som har likheter med boule. Det är stort inom handikappidrotten. Mattcurling spelas individuellt eller i lag och spelas inomhus på en nålfiltsmatta. Till skillnad från vanlig curling sopas det inte. I november tävlade bodensarna mot Piteå i mattcurling och knep guld, silver och brons.

– Vi är bara två lag som har mattcurling i Norrbotten, förklarar Kerstin Smedberg. 

De tävlar två gånger per år och alternerar mellan Boden och Piteå varannan gång. 

Föreningens aktiviteter har stor betydelse för medlemmar. Enligt Kerstin Smedberg har de bra uppslutning på sina träningar. 

– Helst i boccia. Vi har två lag o boccia och det är sex i varje lag. Sedan deltar några av medlemmarna även vid sidan om. 

Hon och Ainer Lundberg är ledare. 

Festen hade de i pelarsalen på Björken  och på menyn stod det fläskfilé med potatisgratäng. Kerstin Smedberg tillägger att de fått bidrag av Lions, vilket var välkommet.

Karta: Kungsgatan 39
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!