Vem var på Facebook?

Vem har öppnat den mordmisstänkte 22-årige bodensarens Facebook-konto några timmar i onsdags natt? En fråga som åklagaren Anna Bergström inte vill svara på.
– Nej. Vi är medvetna om detta, säger hon.

Foto:

BODEN2013-07-05 05:24

22-åringen är häktad misstänkt för mordet på Vatchareeya Bangsuan. Dagen efter gripandet stängdes hans Facebook-konto ned. Det har varit stängt i 1,5 månad tills sent på onsdagskvällen. Då öppnades kontot och låg öppet några timmar. Till ungefär sjutiden på torsdagsmorgonen.

Varför? När NSD frågar åklagaren Anna Bergström känner hon till att sidan varit öppen. På vilket sätt hon känner till det framgår inte.

Vem har öppnat den mordmisstänktes Facebook-sida?

– Vi är medvetna om detta,säger Anna Bergström.

22-åringen som sitter häktad har restriktioner. Det betyder att han inte får läsa tidningar eller se på teve utan bara kommunicera genom sin advokat.

Är det den misstänkte som öppnat sidan?

– Det har inget med den misstänkte att göra, säger Bergström.

Hur öppnar man ett stängt konto?

– Vi har kontroll på det där, säger Bergström.

Vem kan öppna ett stängt konto?

– Jag tänker inte tala om hur exakt man kan gör eller inte gör, säger åklagaren, till NSD.

Har polisen öppnat sidan eller vet vem som gjort det?

– Jag uttalar mig inte om det. Vi är medvetna om att sidan varit öppen, säger Bergström.

NSD avslöjade den 13 maj medan Vatchareeya Bangsuan fortfarande var saknad men inte återfunnen att någon varit inloggad på hennes Facebookkonto och där gillat ett inlägg som är skrivet på thailändska. Det visade sig vara den mördade kvinnans moder.

Vilket polisen fick bekräftat genom att kontakta familjen. Det kan även vara så när det gäller 22-åringen att fler i hans bekantskapskrets som vänner eller familj har tillgång till hans kontouppgifter.

Medhjälpare kan ha funnits

Det kan även vara så, vilket polisen inte bekräftar att man under förundersökningen söker efter fler ledtrådar vad gäller den mordmisstänkte. Polisen har ju tidigare sagt att den misstänkte kan ha haft medhjälpare. I dagsläget tiger åklagarna om skälet till varför facebookkontot är öppnat eller så vet man inte och behöver kontrollera saken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om