Vem tog Bertils bil?

För Bertil Brunström blev tisdagen en mardröm, när han upptäckte stölden av sin vita Saab 9000.
- Hemskt. Min fru är på äldreboende och jag brukar skjutsa henne.

Var är min bil? 83-årige Bertil Brunström blev av med sin vita saab 9000 utanför sitt hyreshus under natten mot tisdagen den 14 augusti. " Jag behöver den. Det här känns jättehemskt", säger han.

Var är min bil? 83-årige Bertil Brunström blev av med sin vita saab 9000 utanför sitt hyreshus under natten mot tisdagen den 14 augusti. " Jag behöver den. Det här känns jättehemskt", säger han.

Foto: Lena Leffler

BODEN2012-08-15 17:57

83-åringen är väldigt ledsen och förtvivlad över bilförlusten. När han kom hem till sin bostad på Strandplan 1B vid 21-tiden såg Bertil Brunström två yngre svartklädda män med ryggsäckar slinka igenom byggstaketet vid galleriatomten.

- Männen kan inte ha haft rent mjöl i påsen. De ökade stegen när de såg mig och sedan lade de benen på ryggen och kutade iväg, säger 83-åringen.

Han kastade även en blick på sin låsta bil som stod tryggt parkerad på gaveln mot hyreshuset. Den vita saaben är av 1996 års modell.

- Bilen betyder en del för mig. Jag köpte den som ny och betalade 175 000 kronor då. Det var mycket pengar för mig. Jag är gammal lastbilschaufför och uppvuxen med bilar i olika miljöer, säger Bertil Brunström.

Aldrig trodde han väl att han nästa dag skulle vara helt utan bil. Rösten brister när han ska berätta om bilstölden.

- Jag gick ut på tisdagsförmiddagen och trodde inte mina ögon när bilen var borta. En skräckupplevelse.

Han berättar att hans fru nyligen hamnat på äldreboende.

- Så jag behöver verkligen bilen för att få ut frun från hemmet. För mig betyder det också mycket att kunna ta mig ut, säger han.

Om någon har sett Saaben med registreringsnummer FPO 092 skulle det göra Bertil glad.

- Polisen har varit här och tagit upp en anmälan, men det känns meningslöst. Troligen är det väl tjuvarna som tagit bilen och då eldar de väl upp den. Så vi får se om den någonsin kommer tillbaka, säger Bertil Brunström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om