Tv-profilen mötte kärleken i Boden

Lyckliga ihop. Bodensaren Urban Sundberg föll för tv-kändisen Karin Mannerstål som är designer men även med i programmet "Äntligen Hemma." Urban frågade om jag kunde hjälpa honom med designjobb. Sedan gick det som det gick", säger Karin. Mannerstål.FOTO: Lena Leffler

Lyckliga ihop. Bodensaren Urban Sundberg föll för tv-kändisen Karin Mannerstål som är designer men även med i programmet "Äntligen Hemma." Urban frågade om jag kunde hjälpa honom med designjobb. Sedan gick det som det gick", säger Karin. Mannerstål.FOTO: Lena Leffler

Foto: Lena Leffler

BODEN2013-01-06 11:29

Karin Mannerstål i tv-programmet "Äntligen hemma" hittade kärleken i Boden. Det sa bara klick när hon träffade formgivaren Urban Sundberg.
- Vi är särbo, men har väldigt skoj när vi träffas, säger hon.
I helgen fanns hon i Boden tillsammans med sin nya kärlek i hans nyöppnade designbutik. Paret förlovade sig för ett år sedan.

- Ja, det är det nog inte så många som vet fast det är ingen hemlighet. Vi har umgåtts några år. Vi försöker hjälpa varandra och Karin har designat en del i min butik, säger Urban Sundberg.

Hemma och myser
Karin Mannerstål bor kvar i Stockholm med sina barn.

- Vi ville ha ett förhållande och det går bra även om man bor så långt ifrån varandra. Det finns ju internet och sms.När jag är i Boden då är vi hemma och myser hos Urban. Så det är inte så många som ser mig ute på stan.

Att möta henne känns annorlunda än att se henne i tvrutan. Hon är inte så lång, men har kvar sitt burriga ljusa hår som står åt alla håll och har ett väldigt smittande skratt.

Ruggar
- Jag kanske skulle hunnit kamma mig själv, haha. Nää, jag gillar att rugga upp håret och göra det högt. Det har ju också gjorts en parodi på mig med ett jättehår. Det är klart att det kanske inte kändes så kul först. Martin Timell sa då åt mig: "Det är bara kändisar de gör sådant på. Känn dig stolt", så då gör jag det, säger Karin Mannerstål.

Det känns förvånande att hon är gråklädd och väldigt nedtonad i sin klädsel privat.

- Det har bara blivit så när allting annat jag pysslar med är så färgstarkt.

- När jag tidigare jobbade på en reklambyrå i Stockholm så kallades jag "Lakritz". För att jag då klädde mig i färgerna svart, vit och rosa som engelsk konfekt, säger Karin Mannerstål, och skrattar.

Nya inspelningar
Hon är utbildad på Beckmans school of design men hade svårt att släppa reklambranschen.

- Vi hade så trevligt på jobbet, men det var inte lika kul när datorerna kom. Jag gillar att skära och montera. Jag är något av en perfektionist och väldigt petig och noga. Jag står inte ut med slarv.

I år firade " Äntligen hemma" 15 år och om några månader är det dags för nya inspelningar.

- När jag skulle provfilma första gången var jag nyfiken men även rädd att min designkarriär skulle gå åt pipan, men det blev tvärtom. Jag tror att vi har något basic i programmet som alla kan göra med enkla medel, säger Karin Mannerstål.

Tack vare programmet har alla i dag koll vad hon gör och vem hon är. Karin Mannerstål designar lite av varje. Senaste projektet är tandborstar och i särbons butik har hon gjort barnmöbler och andra saker eller föremål.

- Jag skulle gärna designa ett hotell. Alltid när jag kommer in på ett rum tänker jag att det här skulle man kunna göra annorlunda.

Samma humor
När NSD vill att paret ska tränga ihop sig i soffan för att fotograferas, undrar Karin om Urban vill kamma sig före. Hans hjässa är kal. Urban Sundberg skrattar.

- Vi skämtar ofta och har samma humor. Vi ser ut som prinsessparet när det ska tas bild, skojar Karin Mannerstål.

De ser rätt kära ut också.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om