Travrad gav bodensare 886 000 kronor

Just nu sitter några bodensare i vinnarhålet. Den 21 december vann Erling Sundberg och Bengt Lindvalls spelgäng 886 000 kronor på V75spel på Axevalla.–Vi fick en tidig julklapp. Nu hoppas vi på lördagens Jackpott på 85 miljoner, säger Erling, och skrattar.

Andra gången gillt kanske när V 75 bjuder på en superpott på 85 miljoner. Bodensarna Erling Sundberg, som gjorde systemet, och Bengt Lindvall vann tillsammans med 18 andra andelsägare 800 000 kronor. "  Riktigt skoj med storvinsten".

Andra gången gillt kanske när V 75 bjuder på en superpott på 85 miljoner. Bodensarna Erling Sundberg, som gjorde systemet, och Bengt Lindvall vann tillsammans med 18 andra andelsägare 800 000 kronor. " Riktigt skoj med storvinsten".

Foto: Lena Leffler

BODEN2013-12-28 14:07

Det märks en uppsluppen glädje när NSD träffar två av dem som brukar sköta tippandet i spelbolaget hemma i Erling Sundbergs kök. Den tredje som brukar knåpa ihop andelsgängets travsystem är Tomas Olsson som jobbar på en redovisningsbyrå. Totalt spelar gruppen för runt 2000 kronor per gång eller en hundring per andelsägare vilket det även var under vinnaromgången den 21 december på Axevalla.

-Vi tar inte in några fler än 20 stycken i spelbolaget. Vi har söner och kamrater med i spelgänget eller folk som vi känner, säger Erling Sundberg.

Vinsten på 886 000 kronor som kom till tack vare Erlings radsystem har redan fördelats ut till alla andelsägare eller drygt 45 000 kronor per person.

–Den kupong vi vann på kostade 60 kronor, men vi kör ett andelsystem vilket omfattar runt 170-180 kuponger där man satsar på olika saker, säger Lindvall.

Hans vinstandel kommer att gå till resor. Erling Sundberg plöjer nog ned sina vinstpengar i köket.

Ny superpott på 85 miljoner

–Jag har hört att vi behöver satsa lite på inredningen. Vi firade också några stycken i spelgänget med en middag på Panelen dagen före julafton. Vi fick ju alla en tidig julklapp genom den stora vinsten tillsammans, säger Erling Sundberg.

När NSD lämnade travvännerna började genast uppladdningen när sista V75-omgången för året körs på Axevalla i dag, lördag. Vad säjs om superpotten på 85 miljoner. Givetvis är spelgänget ute efter en andra vinst.

–I dag så spelar vi ett spelsystem för 6000 kronor och ett vanligt för 2000 kronor. Jag fick äran att spela för de större slantarna efter jag fick alla rätt sist. Jag har nog haft flest sju rätt i gruppen, säger Erling Sundberg.

Dyrt telefonsamtal

Han liksom de andra försöker tippa efter sitt eget huvud, även om gruppen har en del diskussioner om rätta hästvalen.

–Alla kan inte bestämma utan det blir den person som tippar som har den avgörande rösten. Axevalla har långt upplopp så många hästar kan komma bakifrån i dag. Det kan bli lurigt, säger Erling Sundberg.

Inför inlämnandet av det senaste vinnarsystemet som skedde via internet ringde han ”en vän” i sista minuten. Det gör han inte om i dag.

–Det blev mitt dyraste samtal.

Erling frågade om han skulle satsa fullt ut på enbart sju rätt, eller gardera även med sex och fem rätt i sitt vinnarsystem. Han fick det senare tipset.

-Det förlorade vi 2,1 miljoner på. Sådant kan man inte gräma sig över. Vi vann ju mycket, kanske blir det lite till i dag, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om