Tjuvar tog sig in genom kattluckan

Katten också vilka fräcka tjuvar. Mitt på dagen bröt sig okända in hos familjen Rörland och försvann med teknikprylar för 15 000 kronor.- De måste ha lurpassat när jag åkte i väg, säger Louise Rörland.

Louise Rörland vid kattluckan som tjuvarna sparkade sönder för att kunna krypa in i huset. FOTO: Lena Leffler

Louise Rörland vid kattluckan som tjuvarna sparkade sönder för att kunna krypa in i huset. FOTO: Lena Leffler

Foto: Lena Leffler

BODEN2012-11-24 05:00

Den fräcka stölden inträffade på torsdagsförmiddagen på Morotsvägen 21 i Sävast. Louise Rörland lämnade hemmet vid halvtiotiden för att åka till Storheden. När hon kom hem vid halv ett var hemmet i en enda oreda. Skåpluckor stod på vid gavel och lådor hade sökts igenom. I huset bor även maken och tre småbarn.

- Det är väldigt fräckt gjort att stjäla mitt på ljusa dagen. Någon måste ha sett när jag åkte i väg och slagit till. Våra grannar var hemma så tjuvarna hade kunnat bli tagna på bar gärning. Det verkade inte ha bekymrat dem, säger Louise Rörland.

Inga storvuxna tjuvar
Tjuvarna tog sig in via dörren som leder till husets ekonomidel. De sparkade sönder en igenspikad kattlucka och kröp in den vägen och öppnade låset. Så tjuvarna kan inte har varit så storvuxna personer. Sedan har de sökt igenom huset i jakt på prylar.

- Vår ett år gamla bärbara dator stals och en massa Nintendospel och andra teknikprylar. Det verkar som om de stulit lättsålda saker. Datorn hade vi i vardagsrummet så tjuvarna kan ha fått syn på den från fönstret, säger Louise Rörland.

Stal träningsgrejer
Hon uppskattar värdet av det stulna till 15 000 kronor. Hon blev även av med sin träningsbag på köpet. Den använde de fräcka tjuvarna för att lasta sitt stöldgods.

- Så mina träningsgrejer försvann också i samma veva. Vi hoppas att någon läser om stölden eller har sett något i samband med stölden. Polisen har varit här och gjort en brottsplatsundersökning.

- Det har varit lugnt i Sävast. För ett år sedan var dock en del stölder i villaområdena. Min man har varit runt och pratat med grannarna i området och än så längre är ingen fler drabbad än oss, säger Louise Rörland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om