Teknisk undersökning ska hitta brandorsaken

Polisen gjorde under måndagen en teknisk undersökning av det brandhärjade parhuset på Dammgränd i Boden.- Vi försöker ta reda på brandorsaken vilket kan ta tid, säger Ulf Pohjanen, förundersökningsledare.

Här på Dammgränd i Boden startade en brand vid 19-tiden på måndagskvällen som slutade med att två parhus förstördes.

Här på Dammgränd i Boden startade en brand vid 19-tiden på måndagskvällen som slutade med att två parhus förstördes.

Foto: Lena Leffler

BODEN2012-08-06 14:05

Vid 19-tiden på lördagskvällen började parhuset av ännu okänd anledning att brinna. Det brann friskt efter husväggen på baksidan i första parhuset när räddningstjänsten kom till platsen. Brandpersonal fick i det läget inrikta sig på att förhindra eldens spridning till närliggande parhus.

Totalt jobbade 21 man från Bodens heltids- och deltidsbrandkårerna i Boden och Harads och en insatsledare från Gammelstad med släckningsarbetet fram till 23-tiden.

Räddningstjänsten kunde dock inte hindra att branden spred sig via takfoten till det andra parhuset. Ingen människa kom till skada under branden men parhusen fick omfattande skador. Under måndagen inledde polisen en teknisk undersökning i det avspärrande området. Enligt förundersökningsledaren Ulf Pohjanen är det för tidigt i dag att säga något om brandorsaken. I dagsläget finns ingen misstänkt.

- Vi har pratat med de boende men inte fått så mycket konkret. Det är svårt att avgöra var det brunnit mest. Polisen har även satt igång att höra grannar om deras iakttagelser i anslutning till branden, säger Pohjanen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om