Ståplats på tågresan

Kaninresan gick inte alls på räls i SJ:s djurkupé. En dubbelbokning innebar att 26 kaniner och Cecilia Vikström och hennes vänner fick stå i mittgången.- Vi fick sätta upp kaninburarna på hatthyllorna och sätta oss på lediga platser i andra vagnar, säger hon.

Cecilia Vikström, men en av sina två kaniner som tävlade i Stockholm. " Det var ingen kul resa."

Cecilia Vikström, men en av sina två kaniner som tävlade i Stockholm. " Det var ingen kul resa."

Foto: Lena Leffler

BODEN2013-01-07 13:58

Trasslet började sedan tjejerna, som tillhör Norrbottens och Västerbottens kaninhoppare, varit på landets största kaninhoppstävling på hushållsmässan i Kista.

Biljetterna bokades redan i oktober.

- När vi skulle åka hem och hämta ut biljetterna fick vi veta att de var ombokade med nytt tågnummer, säger Cecilia Vikström.

I mittgången
De var tvungna att kliva ombord med sina 26 kaniner, trots att de inte hade några sittplatser i djurkupén.

- När vi försökte fixa det sa de att vi skulle ta det med konduktören på tåget i stället. Vi fick tränga ihop oss i mittgången och vänta in konduktören som skulle komma om någon timme. En del kaninburar fick stå i mittgången och andra fick vi sätta upp på hatthyllorna där det fanns plats.

- I djurkupén fanns även hundar som ägarna hade fullt sjå att hålla reda på när våra kaniner kom, säger Cecilia Vikström.

Under resans gång fick hon och hennes kamrater resväg tilldelade sittplatser i olika tågvagnar.

- Det måste ha varit många felbokade, eftersom det fanns folk som kom och sa att vi satt på deras platser, säger Vikström.

Plåster på såren
Klockan 10.30 på måndagen var tåget vara framme i Boden där Cecilia Vikström bor. Den enda höjdpunkten som 19-åringen vill minnas med resan är i så fall kaninerna Bernhards och Disas framskjutna placeringar. Totalt deltog 120 ekipage i hopptävlingen.

- Bernard tog ett brons och Disa hamnade på tionde plats. Så det känns som lite plåster på såren efter resan, säger Cecilia Vikström.

Ber om ursäkt
SJ:s presstjänst beklagar misstaget med dubbelbokningen.

- Det var högst olyckligt att sällskapet bokades om. Så här ska det inte vara. SJ har bett om ursäkt till personen som skötte kaningruppens beställningar. Vi förstår att det var tufft för dem att stå en del av sträckan och ställa kaninerna på ett bra sätt.

- Vi vill nu kompensera tjejerna och kaninerna för den obekväma resan. De får två biobiljetter var och lite gott åt kaninerna. Vi ska också se till så att det inte händer igen, säger Elina Yli-Torvi, SJ.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om