Snart rivs bostäder på Narcissen

Nu är rivningen på gång i kvarteret Narcissen av Bodenbos fastigheter. Anbuden är lämnade för jobbet och en entreprenör ska utses."Att rivningen dröjt har berott på att kommunen får billigare rivningspris på vintern", säger kommunchefen Mats Berg, Bodens kommun.

Hyreshusen på Narcissen kommer att påbörjas att rivas under våren. Rivningen blev framflyttad för kommunen fick ett bättre upphandlat pris.

Hyreshusen på Narcissen kommer att påbörjas att rivas under våren. Rivningen blev framflyttad för kommunen fick ett bättre upphandlat pris.

Foto: Lena Leffler

Boden2021-01-22 09:15

Bodens kommuns avsikt med köpa Narcissentomten var att riva flerfamiljshusen för att sedan gå vidare med en planprocess i syfte att utöka byggrätten i det området.Tanken är att riva miljövänligt eftersom det finns blåbetong i husen. Målet enligt kommunchefen är att rivningsarbetet ska kunna komma igång i slutet av februari.

– Vi river i vinter för att få en bra konkurrens av rivningsjobbet och så billigt pris som möjligt för kommunen. Det innebär också en möjlighet för företagen att sysselsätta sina anställda under den tiden när man inte har så mycket jobb annars, säger Berg.

undefined
Mats Berg, kommunchef i Boden hoppas att rivningen av Narcissen ska vara igång i slutet av februari.

 Efter anbuden utvärderats sker en tilldelning av entreprenör. Efter rivningsavtalet tecknats hålls ett stabsmöte med Bodens kommun. 

– I samband med det mötet får vi också tidsplanen när allt ska sättas igång och hur rivningen ska skötas, säger Conny Bergwall, chef för samhällsbyggnadsförvaltningen.

Däremot är det oklart om det blir någon rivning av "Tandläkarvillan" eller "Rektorsvillan" som den kallas i folkmun som ligger i samma kvarter. Kommunen köpte villan för 2.9 miljoner förra året.

– Kommunen har inte bestämt om vi ska ha kvar den eller inte.  Om vi ska behålla fastigheten på sikt får vi hantera i den kommande detaljplanprocessen, säger Lars Andersson, plan- och exploateringschef.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!