Skogsmulle dök upp vid majbrasan

I skenet och värmen från den lilla majbrasan på Gruvbergets topp dök plötsligt Skogsmulle upp.
- Är det någon som vill ha lite godis.

Skogsmulle eller Lena Enbuske dök upp på Gruvberget. Mycket godis hade hon i korgen.

Skogsmulle eller Lena Enbuske dök upp på Gruvberget. Mycket godis hade hon i korgen.

Foto: Lena Leffler

BODEN2012-04-30 23:50

På valborg är det tradition med sång och musik. Det tänds också många brasor som sprider värme under denna småkyliga vårkväll. Många barn och vuxna valde att åka till Gruvbergets majbrasa. På bergets topp fanns också en servering där det serverades våfflor med grädde. Friluftsfrämjandet är en ideell förening och har eget folk som ställer upp för att ro iland valborgsmässofirandet.

- Jag har varit med och hjälpt till här under flera år, säger Lena Enbuske.

Hon hade klätt ut sig till Skogsmulle som alltid brukar dyka upp på Gruvberget och dela ut godis till barnen.

- Vi bor i Sävast men kommer hit i alla fall. Det är ett mysigt ställe för barnen, säger Carina Larsson med sonen Lukas , 3 år.

Hon besökte Gruvberget med sin man och svärföräldrar. Prick klockan sju tog Jan Björklund, Friluftsfrämjandet, fram dunken med brännbar vätska och kastade sedan in en tändsticka på brädhögen. Han har tänt brasan de senaste åren.

- Vi hade faktiskt bräderna till majbrasan på plats först i dag. Kommunen vill inte köra hit bränsle i förväg för då passar folk att slänga något i brasan.

- Nu har någon ändå hunnit stoppa in en madrass. Det är därför det bolmar så mycket från majbrasan, säger Jan Björklund.

NSD kommer även att följa valborgsmässofirande vid Brännastrand/ Kvarnängen i Boden. Fullmäktiges ordförande Eivy Blomdahl kommer att hålla årets vårtal. Medverkar gör också Musikskolans blåsorkester liksom Bodenkören under ledning av Anneli Gustafsson som sjunger vårsånger.

Följ webben och titta på filminslaget som kommer att läggas ut senare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om