Skidåkning och skulpturer på Edeforsbygdens vintervecka

Vinterveckan i Edeforsbygden som inleddes med eldar runt hela bygden är nu slut. En svensk-samisk gudstjänst i Klinten, skulptur- och skidtävlingar och en omåttligt populär spökkväll på Sandträsk före detta sanatorium var några höjdpunkter.

Clara Pettersson, Saga Winroth, Emil Suorra, Mira Nilede,Oskar Sundén och Thea Winroth.

Clara Pettersson, Saga Winroth, Emil Suorra, Mira Nilede,Oskar Sundén och Thea Winroth.

Foto: Anna Bergström

BODEN2013-02-24 19:53

På fredagen genomfördes också en spökvandring på före detta sanatoriet i Sandträsk. 70 personer hade anmält sig och fler stod på kö för att få följa med in i den beryktade stora gamla byggnaden. På grund av det stora intresset har den ursprungliga starttiden kl 21 utökats med två vandringar till. Kl 19 startade en yngre grupp där det bland annat deltog scouter från Boden. Kl 21 gick sedan en grupp som planerat och ytterligare en grupp startade kl 22.30.

Vinterfestivalen avslutades sedan under lördagen och söndagen med frukostföreläsning med den samiska slöjdaren och fotografen Fia Kaddik , pimpelpremiär på Lapptjärn, topphastighetstävling med veteranskotrar på Luleälven, barnafterski och afterski i Storklinten och avslutningskonsert i Edefors kyrka med bland annat Sofia Mikko.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om