Rose-Marie: "Äntligen gör de något av hans kändisskap"

Rose-Marie Strandberg sitter med i Eyvind Johnson-sällskapets styrelse i Boden. "Äntligen gör de något av hans kändisskap".

Martina Haag signerade boken "Det är något som inte stämmer" till Rose-Marie Strandberg.

Martina Haag signerade boken "Det är något som inte stämmer" till Rose-Marie Strandberg.

Foto: Lena Tegström

BODEN2016-11-26 16:03

Författar- och berättardagarna Eyvind16 fortsatte på lördagen.

Rose-Marie Strandberg gav sig själv Årets bok i julklapp, Martina Haags bok "Det är något som inte stämmer". NSD stötte ihop med henne vid boksigneringen.

– Jag bor i Björkelund och Eyvind Johnson-sällskapet har ett bokbord här, sa Rose-Marie Strandberg.

Hon tycker att det är så fantastiskt att Boden äntligen tar tillvara att kommun har en nobelpristagare och gör något av det. Hon tycker man ska vara stolt över Eyvind Johnson.

– Man skulle kunna göra jättemycket av det.

Maria Vilhelmsson har nyligen flyttat till Sävast och hade lockat med sig sina vänner från bokklubben i Luleå till Boden. De kom till Eyvind16 för att gå på föreläsningar, träffas och prata böcker.

Suzanne Ahlman och Michael Thörnäs stod i kö till signeringen av Jenny Rogneby bok Leona – alla medel tillåtna. Suzanne tycker det är roligt att det händer något med bra kvalité på i Boden. De hade bland annat handlat en lokal kokbok som innehåller ett recept på gravad Id.

– Det är roligt att se författarna prata. Vi har lyssnat på Jenny före lunch. Boken blir mer spännande när man hört henne prata om den, sa Michael Thörnäs.

– Man får en bakgrund till boken, hur idén till den fötts, sa Suzanne Ahlman, som också tyckte om upplägget på föreläsningen där en person intervjuade författaren och ställde lagom djupa frågor.

Hon tycker dock att det var tråkigt att de inte redan på fredagen kunde delta på mässan, eftersom de jobbade. Så de spenderade en stor del av lördagen där och lyssnade även på Bea Uusmas förläsning om sin fascination till Andreexpeditionen. Suzanne Ahlman anser det är en bra idé att arrangemanget ska bli återkommande.

– Det är så mycket att välja på. Man hittar alltid något när det är ett så brett utbud, sa hon och Michael Thörnäs tillade:

– Det ger också mindre kända personer möjlighet att visa upp sig.

Catharina Backelund var där med sonen Jesper och hans pappa David Johansson. De kom dit för att arrangemanget lockade många människor, det var många olika evenemang och även dans.

– Jesper tycker jättemycket om dans och att dansa, sa Catharina.

Så när Dance Direction uppträdde i gallerian och flera grupper visade upp sig så stod Jesper och dansade till musiken från sin utkiksplats på övervåningen. Därefter gick de för att höra om det finns någon möjlighet för honom att vara med i någon av dansgrupperna.

– Vi såg att både flickor och pojkar i hans ålder dansade, sa Catharina Backelund.

David Johansson hade siktet inställt på att lyssna på Martina Haag och Henrik Fexeus. Han har läst dem båda.

De tycker det är jättekul att kommunen ordnat det här och upplevde att det finns något för hela familjen.

– Det är toppen. Det är också roligt att det är mycket folk. Stan lever upp. Det är jättetrevligt, avslutade Catharina Backelund.

Det är kul med dans.
Det är kul med dans.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om