Popklockan Ledin lockade

En vinylskiva med favoritartisten som klocka. En genial idé och produkt som säljs på Bodens egen UF-mässa.- I vår ska jag på min 25:e konsert med Ledin. Klart jag vill ha artisten på väggen också, säger Pernilla Kjellgren.

Bruce Springsteen är väl något att titta på. Här är en av vinylklockorna som  UF-företaget Vinyl säljer. " Vi tror på vår personliga produkt" säger Stina Nilsson och Anna Johansson. På bilden saknas Josefin Kemi som också ingår i UF-företaget.

Bruce Springsteen är väl något att titta på. Här är en av vinylklockorna som UF-företaget Vinyl säljer. " Vi tror på vår personliga produkt" säger Stina Nilsson och Anna Johansson. På bilden saknas Josefin Kemi som också ingår i UF-företaget.

Foto: Lena Leffler

BODEN2013-01-31 14:18

Hon var en av besökarna under torsdagen på UF-mässa i Boden. Mässan hade lockat 13 utställare, en halvering jämfört med fjolåret.

- Minskningen kanske har att göra med att handelsprogrammet läggs ned. Det känns lite grann som om UF-företagen håller på att dö ut, säger Stina Nilsson.

Några produkter som såldes var i alla fall egenhändigt gjorda armband, godis och blomsterarrangemang. Det mest udda i mängden var nog de egendesignade vinylskivorna med favoritartisterna som gjorts om till klockor att hänga på väggen. På baksidan av vinylskivan hade man satt fast ett miniurverk.

- Vi tycker att våran produkt är personlig och full av nostalgi. Därför är också vinylklockan den perfekta gåvan att ge bort som present, säger Stina Nilsson.

Vinylskivorna har tjejerna köpt via nätet. De har även sökt på återvinningen.

En kund som genast ville ha en popklocka var Pernilla Kjellgren.

- Ledin är bara bäst. Det kan inte bli för mycket av honom. Vilken toppengrej som tjejerna kommit på. Klart jag även vill ha min idol som klocka, säger Kjellgren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om