Påsken blir gladare med godis

I år flög inte påskkärringarna till Blåkulla. De landade i stället på centrumtorget i Boden där de fick ett påskägg av kommunens egen tupp.

Snart lyfter vi. De tre flygfärdiga påskkärringarna Agnes och Ester Bergwall och Alice Schmidt. I vagnsboet sitter Elsa Schmidt.

Snart lyfter vi. De tre flygfärdiga påskkärringarna Agnes och Ester Bergwall och Alice Schmidt. I vagnsboet sitter Elsa Schmidt.

Foto: Lena Leffler

BODEN2013-03-27 15:44

Parkchefen Lennart Stubé hälsade välkommen i sin megafon till kommunens uppskattade arrangemang som hålls för sjätte året. Centrumtorget är däremot ny mötesplats för påskkärringarnas godiskalas. Till torget har man även flyttat kommunens jättestora tupp. Men även en livs levande tupp dök upp.

En som trivdes var treåriga Julia Falk. Hon fick både godis på två ställen denna dag.

- Det är vår dotterns födelsedag. Först firar vi här sedan åker vi hem och har kalas, säger föräldrarna Jahn Wirkola och Sara Falk.

De privata dagbarnvårdarna Anna Enberg och Teresa Lundmark kom tillsammans med sina påskklädda barn från Trångfors/Heden. Alla barn fick ett påskägg och smaka godis som tuppen bjöd på. Något som uppskattades.

- Vi flög inte hit utan tog bussen. Det är en lika stor spännande upplevelse för barnen. Att klä ut sig är också kul. Vi gör också det, säger Anna Enberg.

I år blev det dock ingen skönsång men tuppen fick gala lite: Är det någon som vill ha mer godis? Tuppen, Lotta Styvén och hennes påskkärring Linnea Byberg från Bodens teaterförening gick runt och bekantade sig med barnen.

- En del av min dräkt, eller tuppansiktet var lite trångt och sprack när jag klädde på mig. Men lite smink i ansiktet gör susen. Barnen blir inte heller lika rädda, säger Lotta Styvén.

Både föräldrar och barn gillar arrangemanget.

- Vi brukar gå hit för barnen gillar att träffa andra barn, säger Ann-Cathrin Englund, anställd på Björkdungens förskola, avdelning Rödluvan.

När allting var klart så tog i alla fall påskärringarna bussen, inte kvasten hem till Trångfors.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om