Nya bevis mot inbrottstjuvar

Ny teknisk bevisning stärker misstankarna mot de tre personer som gripits för inbrottsvågen i Boden. I dag blev alla omhäktade, misstänkta för 14 fall av grov stöld.

Polisens tekniker säkrade spår vid villainbrotten, och de här spåren har nu kunnat knytas till de misstänkta, hävdar åklagaren.

Polisens tekniker säkrade spår vid villainbrotten, och de här spåren har nu kunnat knytas till de misstänkta, hävdar åklagaren.

Foto: Lena Leffler

BODEN2013-11-13 06:45

Enligt kammaråklagare Anna Wallin så har polisen säkrat spår i flera av de villor som utsattes för inbrott i Boden tidigare i höst.

De här spåren har skickats till Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, som nu lämnat fyra svar till åklagaren.

– De stärker misstankarna, säger Anna Wallin om svaren.

I början av utredningen var fyra personer häktade. Men en av dem släpptes efter att han kunnat visa upp kvitton på att han ägde det som polisen trodde var stöldgods.

Omhäktade

– Formellt sett är han fortfarande misstänkt, men jag kan i nuläget inte säga att det blir åtal mot honom, säger Anna Wallin.

Under tisdagen omhäktades två män, 23 och 24 år gamla, tillsammans med en 25-årig kvinna.

Kvinnan, som är gravid, vädjade om att tingsrätten skulle häva restriktionerna, bland annat för att hon skulle kunna tala med sin familj.

Men alla häktades med restriktioner, fortsatt misstänkta för grov stöld. De riskerar långa fängelsestraff, eftersom minimistraffet för ett fall av grov stöld är sex månaders fängelse. De tre misstänks för 14 fall.

Alla nekar till brott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om