Ny gruppledare för Centerpartiet

Lili-Marie Lundström,49 blir ny gruppledare för Centerpartiet, som andra kvinna bland Bodens partier i kommunfullmäktige.-Det känns lite ovant att hamna i hetluften. Jag är oftast van att hålla mig i bakgrunden, säger hon.

Lili-Marie Lunström, blir ny gruppledare för Canterpartiet i Boden efter årsskiftet.

Lili-Marie Lunström, blir ny gruppledare för Canterpartiet i Boden efter årsskiftet.

Foto: Lena Leffler

BODEN2013-12-12 11:01

Centerpartiet har en plats i kommunfullmäktige, men Roger Boman sitter kvar på sin ordinarie plats denna mandatperiod. Så Lili-Marie Lundström fortsätter som ersättare fram till valet trots gruppledarskapet.

–Roger har ju en personlig plats. Han är aldrig borta från någonting och väldigt plikttrogen. Vi har ett fantastiskt samarbete. Han har inga problem att släppa fram kvinnor. Jag sitter alltid med som ersättare i fullmäktige. Nu kommer jag även bli ordinarie ledamot i kommunstyrelsens arbetsutskott, säger Lili-Marie Lundström om utmaningen.

Roger Boman,68, som är bortrest på utlandssemester just nu tar ett steg tillbaka efter elva år i kommunpolitiken. Politiken har tagit mycket tid och Boman har uppgett för partiet att han framöver vill kunna umgås mer med barn och barnbarn.

–Jag ska försöka växa in i gruppledarrollen. Det är en ny sak för mig. Politik är intressant, det är samhället, det är vi, säger Lili-Marie Lundström.

Lili-Marie Lundström bor i Bredåker utanför Boden och arbetar på utbildningsförvaltningen som studieadministratör. Hon kommer från en småbrukarfamilj och har ett stort intresse av jordbruksfrågor. Hon gillar även att rida och umgås med sina islandshästar.

Vad blir Bodencenterns viktigaste valfrågor?

–För vårat parti är nog småföretagande jätteviktigt liksom skolan och vården. Loven, eller rätten att välja valfri hemtjänst var för mig en hjärtefråga och är det fortfarande, säger Lili-Marie Lundström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om