Norrbottning utmanar Gladiatorerna

Det finns inte mycket som skrämmer blivande officeren Linnea Johansson. Jo, kanske att utmana Bullet i Gladiatorerna i TV 4.
- Hon var lite ruggig, vilket muskelknippe!

Hon ser lugn och samlad ut, men då har ni inte sett Linnea Johansson när det är dags att börja fightas. " Jag tycker det var roligt att vara med i Gladiatorerna. Bland det bästa jag gjort."

Hon ser lugn och samlad ut, men då har ni inte sett Linnea Johansson när det är dags att börja fightas. " Jag tycker det var roligt att vara med i Gladiatorerna. Bland det bästa jag gjort."

Foto: Hans Sternlund

BODEN2013-01-03 15:45

Nya säsongen av populära programmet Gladiatorerna med tolv avsnitt har premiär på fredag. Över 8 000 personer sökte men bara 32 blev utsedda till årets utmanare. En av dem som klarade den tuffa uttagningen var Linnea Johansson som dyker upp 11 januari. De 16 gladiatorerna sägs vara större, starkare och mäktigare än någonsin, enligt reklamen.

- Det var en kompis som uppmanade mig att söka till programmet. Jag slängde in en ansökan sista dagen. Det är det roligaste och det bästa jag gjort, säger utmanaren Linnea Johansson.
Linnea Johansson är en sportig kvinna som föddes i Kiruna, men flyttade som åttaåring till Boden. Hon återvände sedan ensam till sin hemstad för gymnasiestudier.

- Jag var lite less på Boden och ville flytta. Jag gick på estetiska programmet med inriktning musik och bodde i Kiruna några år innan jag återvände till Boden.

Studerar till officer

Idag lever 21-åringen med sin pojkvän Rickard Engström, 25. Hon var hemma under jul- och nyårshelgen från Linköping där hon i dag studerar till officer. Utbildningen tar 1,5 år.

- Jag trivs jättebra i det militära. Tiden i försvarsmakten och den pågående utbildningen har utvecklat mig jättemycket som människa, säger hon.

Det krävs också muskler för att utmana gladiatorkvinnorna i tävlingen. Fysiken har Linnea byggt upp först som fotbollsspelare och sedan genom styrketräning på gym.

- När jag är hemma går jag på gym flera dagar i veckan. Det har inte blivit lika mycket i Linköping. Jag får ju ändå lite träning gratis under militärövningarna, säger hon.

För att komma med i tävlingen fick Linnea Johansson göra tuffa fystester, men även intervjuer. Gladiatorerna är inte att leka med när de försvarar sin arena i spektakulära grenar som attackbollen, gatloppet och duellen.

Jobbig hinderbana

Under ett träningsläger fick Linnea testa delar av den utslagsgivande hinderbanan.

- Den var fysiskt krävande. Det krävs bra teknik för att ta sig runt på en bra tid. Sedan blev det också mycket mjölksyra, mer än vad jag trott.

Programledare är som vanligt norrbottningen Gry Forssell och expertkommentarerna sköts av Niklas Wikegård och Jesper Hussfelt. Priset är den åtråvärda äran och en kvarts miljon kronor.

Må bäste man eller kvinna vinna, som det brukar heta.

Kanske det blir Linnea Johansson?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om