Kommunledningen skjuter upp centrumbeslutet till augusti

Beslutet som rör ombyggnationen av Bodens nya centrum dröjer en bit in på hösten. Skälet är invasionen av folk under O-ringen.- Inget är bestämt än. Vi vill först satsa på att göra Boden till en välkommande stad under sommaren, säger kommunalråden Torbjörn Lidberg och Bosse Strömbäck.

Boden2013-05-21 09:03

BODEN

Det har varit mycket delade meningar om hur handeln, oppositionen och kommunledningen ser på trafiken i centrum. I går kallade kommunalråden till presskonferens dagen före det stora offentliga dialogmötet angående centrumplanen anordnat av oppositionen med trafiksituationen. Råden ska inte delta på mötet.

- Beslutet om centrumplanen skulle tas på fullmäktige före midsomnmar. Vi har skjutit upp beslutet till 18 augusti då vi har kommunstyrelsens arbetsutskott, säger Torbjörn Lidberg (S).

- Så inget beslut är fattat än även om många tror det, säger Bosse Strömbäck (V).

Det råden ville reda ut med tekniska chefen på presskonferensen är att det i dag pågår en beredning som inte är klar. Det man också gjort nu är att lägga till ett tredje alternativ vad gäller busstrafiken.

- Vi har tidigare pratat om bussanslutning vid gamla Åhléns som det varit tidigare, liksom en bussterminal i stadshusparken. Nu lägger vi också till Strandplan som ett tredje alternativ där bussarna kan stanna, säger Lidberg.

Strandplan eller Kvarnängen är den provisoriska busshållplatsen i dag där bussarna förpassats eftersom Kungsgatan grävs upp under centrumomgörningen. Kommunalråden vill också fortsätta diskussionen och arbetet med visionen om hur centrumkärnan ska utformas i samråd med bodensarna och handeln.

- Vi måste våga diskutera frågan och låta diskussionen slutföras så inte missförstånd odlas, säger Strömbäck.

- Det som även varit aktuellt i sommar är att se hur torghandeln kan vara en del av Kungsgatan men även ge uteserveringar en möjlighet att utöka sina serveringsytor., säger Torbjörn Lidberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om