Hon byter blå uniform till grön

Nu byter hon uniform från blå till grön. Polisens kommunikationschef Anna-Lena Hesse slutar sitt jobb för att bli informationschef på I 19 till hösten.– Det känns roligt med nya utmaningar, säger Hesse.

Anna-Lena Hesse, 45, kommunikationschef hos polisen ska börja jobba som informationschef åt försvarsmakten från augusti. Hennes nya arbetsplats blir I 19 i Boden.

Anna-Lena Hesse, 45, kommunikationschef hos polisen ska börja jobba som informationschef åt försvarsmakten från augusti. Hennes nya arbetsplats blir I 19 i Boden.

Foto:

BODEN2013-07-05 18:06

Hon har jobbat sex år åt polismyndigheten i Luleå och bott i Boden. Nu har hon bara kvar en arbetsvecka innan hon lämnar polisen.

- Jag tror att det finns både likheter och skillnader mellan de båda organisationerna och det ska bli intressant att få nya utmaningar. Dessutom blir det skönt att slippa pendla, säger Anna-Lena Hesse.

Färre chefer kvar

Det som påverkat hennes beslut att söka tjänsten som informationschef på I 19 är den pågående omorganisationen av polismyndigheten från 21 myndigheter till en myndighet. Den 1 januari 2015 ska all personal överföras till den nya myndigheten är det tänkt.

- Då är det osäkert vad som ska hända med min tjänst. 21 kommunikationschefer blir förmodligen sju stycken som ska jobba i samverkansområdena och Umeå blir huvudort för Norra Sverige, säger kommunikationschefen Anna-Lena Hesse.

Den som tar över hennes arbete när Hesse slutar blir kommunikatören Kristina Sjöström. I augusti tillträder hon chefstjänsten på I 19. Till att börja med är Hesse tjänstledig från polisen.

- Jag har trivts jättebra hos polisen men nu är det dags att pröva något annat. Det ska bli spännande, säger Anna-Lena Hesse.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om