Hela Boden på fötter

Först rejäl uppvärmning, sedan springa eller gå som längst en mil. Hela Boden i rörelse fick flera hundra bodensare på fötter.– Jag hörde min son skulle vara med och hängde på, säger frisören Marie Ström-Johansson.

Marie Ström Johansson med sonen Emil Johansson såg fram emot Garnisionsmilen. " Jag hängde med sonen när hans skola skulle vara med. Det här är ett fantastiskt bra arrangemang", säger Marie.

Marie Ström Johansson med sonen Emil Johansson såg fram emot Garnisionsmilen. " Jag hängde med sonen när hans skola skulle vara med. Det här är ett fantastiskt bra arrangemang", säger Marie.

Foto: Lena Leffler

BODEN2013-09-13 12:21

Klockan nio gick startskottet för aktivitetsdagen på Kvarnängen i centrala Boden för åttonde året i rad för allmänheten och föranmälda arbetsplatser. Deltagarna, kunde antingen gå, lunka, löpa eller rulla 4, 7 eller 10 kilometer eller tävla Garnisionsmilen". Den är en ständigt återkommande tävling för dem som vill springa på tid som ingår i arrangemanget " Hela Boden i rörelse". Även gymnasieskolans och grundskolans elever startar samma tid som miltävlingen. NSD träffade högstadieeleverna Hanna Malkan och klasskompisen Bella Myllymäki, som båda går i sjuan på friskolan Fria Emilia.

– Vi har inget val i dag. Alla på högstadiet måste vara med på en mil, säger Hanna Malkan.

En som tyckte det var kul att få hänga med tjejerna och springa lite var Hannas hund, labradortiken Athena.

– Det är bra när man får ta hunden med sig. Jag rastar den samtidigt, säger hon.

Fysträning för yrkessoldaten

En som också prövade på garnisionsmilen för första gången var yrkessoldaten Martin Jansson. Han ryckte in på Norbottens regemente i januari i år.

– Vi har ju tre timmars fysisk träning i veckan. Så lite tränad är jag ju före loppet. Men jag är inte ute och springer för jämnan. Vi får se hur det går. Jag räknar med ungefär en tid runt 50 minuter på milrundan, säger yrkessoldaten.

Han valde i alla fall att värma upp lite grann och röra på armar och ben för att mjuka upp musklerna inför utmaningen tillsammans med flera hundra andra bodensare. Frisören Marie Ström Johansson, såg framemot loppet. Hon tog chansen att hänga på när 11-årige sonen Emil Johansson skulle springa garnisionsmilen med skolan.

– Jag tycker arrangemanget är fantatiskt bra. Det känns roligt att vara med. Jag springer lite sporadiskt men familjen brukar åka mycket skidor tillsammans. Vi får se vilken tid jag tar mig runt på. Tiden är inte viktigast utan det är att komma ut och röra på sig tillsammans med andra, säger Marie Ström Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om