Guldklövern till Bodens naturfrisörer

Centerpartiet i Boden har delat ut "Guldklövern" åt naturfrisörerna Åsa och Marie. Partiet ville belöna ett företag som tänker på miljön.

BELÖNADE. Marie Ström-Johansson och Åsa Andersson blev belönade av Lili-Marie Lundström, gruppledare för centerpartiet.

BELÖNADE. Marie Ström-Johansson och Åsa Andersson blev belönade av Lili-Marie Lundström, gruppledare för centerpartiet.

Foto: Lena Leffler

BODEN2014-05-22 15:48

I tio år har Åsa Andersson och Marie Ström-Johansson nu jobbat med sina färg- och hårvårdsprodukter utan skadliga kemikalier i sin frisyrsalong. Färgerna som används är baserade på olika växter och örter.

Motiveringen från Lili-Marie och Centern när hon delade ut diplom och tårta under torsdagen var att partiet ville uttrycka sin uppskattning för den innovativa, miljöriktiga och långsiktiga profil Åsa och Marie har i sitt företag.

Minimal belastning

–Med produkter hämtade från naturen, med minimal belastning på människa och miljö är de föregångare inom sin bransch. Centerpartiet har det här priset och vi väljer själva lokalt våra pristagare, säger Lundström.

Åsa Andersson tycker det känns kul att hennes och Maries företag blir uppmärksammat.

– Jag tycker medvetenheten bland folk har ökat vad gäller miljöprodukter. I början trodde folk nog att vi hade några skruvar lösa när vi började som naturfrisörer, säger Marie, och skrattar.

Både hon och Åsa är överens om att deras affärsidé samtidigt är en livsstil.

–Vi startade ju vårt företag av en viss anledning. Då är det också viktigt att själva leva som vi lär, säger Åsa Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om