GoGreenLight bygger nytt i Boden

GoGreenLight tog över efter KnCMiners konkurs i Boden. Företaget bygger nu ett nytt kontor på cirka 1100 kvadratmeter och gör det genom att återvinna en modulbyggnad från Arlanda.

David Gustavsson framför det gamla datacentret i Boden.

David Gustavsson framför det gamla datacentret i Boden.

Foto: GoGreenLight

BODEN2016-09-15 11:41

NSD har tidigare berättat att konkursförvaltaren som drev KnC:s verksamhet vidare efter att koncernen gått i konkurs lyckades hitta en köpare till verksamheten i Boden.

Läs mer: Ny ägare tar över KnCMiner

Det nybildade bolaget GoGreenLight övertog den och meddelade att de avser att bedriva datacenter med återvinning av värmen, en miljövänlig och kostnadseffektiv teknik.

Nu meddelar det nya svenska bolaget att den också bygger ett nytt kontor i Boden på den tomträtt som KnC tidigare köpt av Bodens kommun.

GoGreenLight har köpt och återvinner en befintlig modulbyggnad från Arlanda, som annars skulle ha jämnats med marken.

– Genom att rädda ett fullt fungerande modulhus med hög standard så har vi snabbt kunnat lösa behovet av lokaler för vår personal i anslutning till anläggningen i Boden, säger Sten Oscarsson, VD GoGreenLight AB, i ett pressmeddelande.

Han berömmer kommunen för deras hjälp att genomföra byggprojektet genom en snabb handläggning av bygglovet.

– Vi är väldigt tacksamma, säger Sten Oscarsson.

Det tog betydligt längre tid att lösa de praktiska frågorna i samband med återvinningen av bygganden i Arlanda. Det behövs blanda annat omkring 35 stora lastbilar för tung transport för att flytta den. Det är löst,och de första lastbilarna har börjat anlända till Boden, enligt företaget.

Flytten har samtidigt blivit en bra teambildning för personalen från Boden. De anställda därifrån har varit med och arbetet med demonteringen och träffat övriga kollegor i systerbolaget Borderlight AB i Uppsala. Samtidigt har boden-personalen fått utbildning för att även kunna delta aktivt i bygget av det nya kontoret i Boden.

Syftet har också varit att lägga grunden för en ny företagskultur.

– Hos oss tar alla ett aktivt ansvar för att leverera resultat med hög nivå på kvalitets- och säkerhetsmedvetande, både för personsäkerhet och för verksamhetens säkerhet. Även under komplexa eller svåra förhållanden där man ibland möter nya uppgifter, som man aldrig har utfört tidigare, säger Sten Oscarsson.

David Gustavsson, en av de anställda i Boden, säger att veckorna i Uppsala har varit intensiva med fysiskt arbete, teoretisk utbildning och umgänge med nya kollegor.

– Grabbarna har insett att rollen som tekniker i datacenter markant kommer att breddas i och med GoGreenLight:s övertagande av verksamheten. Det har tagits emot positivt och givit en insikt om att den personliga kompetensen kommer att ökas.

ÅTERVINNING. Personal från Boden medverkade i nedmonteringen av modulbyggnad i Arlanda. I bakre delen av bilden på taket med säkerhetssele syns Ludvig Olsson och Kristoffer Hjelm. David Gustafsson och Jonathan Isaksson finns i skyliften.
ÅTERVINNING. Personal från Boden medverkade i nedmonteringen av modulbyggnad i Arlanda. I bakre delen av bilden på taket med säkerhetssele syns Ludvig Olsson och Kristoffer Hjelm. David Gustafsson och Jonathan Isaksson finns i skyliften.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om